Politika

Branislav Jovanović: Umesto obdaništa i škola, mekike i krofne za Nišlije

„Gradski čelnici su u karnevalskoj euforiji oko trodnevne manifestacije „Mekika fest“, koja je zamišljena kao međunarodna, a završiće se sa gostima iz Svrljiga i Knjaževca što verovatno košta poreske obaveznike. Niš je već nadaleko poznat i po pušačkom turizmu, raznim buregdžijadama i tortijadama, dok nam se sa druge strane pojedini objekti u gradu raspadaju na mestima gde su mnoge Nišlije odrastale. Najbolji primer je čuvena Kula, kod osnovne škole „Kole Rašić“, koja predstavlja sklonopadni objekat koji je nekada bio centar okupljanja, a sada leglo zmija“, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša.

Foto: Niš, moj grad

Jovanović kaže da je prethodna gradska vlast predlagala da se na tom mestu izgradi obdanište koje je tada bilo predviđeno programima.

„Označili smo još novih lokacija za obdaništa u Nišu, jer na upis trenutno čeka oko dve hiljade dece, dok se gradsko rukovodstvo bavi mekikama i krofnama. Lokacije gde smo predviđali obdaništa su sadašnja predizborna pijaca na Somborskom bulevaru, takozvana rupa iza policijske stanice Medijana, dvorište osnovne škole „Sveti Sava“ gde su bili baloni, u Brzom Brodu, Trupalu, Novom selu (9.maj) i na Ledenoj steni“, podseća on.

Foto: Niš, moj grad

On kaže da je nezamislivo je da se novac troši na izmišljene projekte stranačkog tipa gde se najlakše dođe do para, a to je, kako kaže, realnost već osam godina, otkako je ovo gradsko rukovodstvo preuzelo vlast u Nišu.

„Pritom za najmlađe ništa konkretno nisu uradili, a da je u funkciji, a stalno očekujemo da nam se neko drugi smiluje, putem donacija, i gradi obdaništa gde se naša deca čuvaju, vaspitavaju i hrane“, zaključuje Jovanović.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close