Politika

Branislav Jovanović: Tužna slika zgarišta u Niškoj tvrđavi

„Za osam godina ova vlast niti je završila niti je uradila ijedan objekat kulture u našem gradu, to se siguno nije desilo u poslednjih pedeset godina. Najavljuju uporno ekspanziju turizma, Niš „pametan grad” rasadnik te ponude, a u arheološkom parku Mediana posetioce čeka katanac. Pre osam godina počeli smo da radimo ovaj arheološki park, Banker salu u okviru Niškog kulturnog centra završili smo pre osam godina, međutim još uvek nije zvanično puštena u rad, a sve priče o početku radova na maloj sceni Narodnog pozorišta i dogradnji Narodne biblioteke pale su u vodu. To je tužna slika kulture u Nišu”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

On kaže da nijedan objekat i kulturno istorijski spomenik u okviru Tvrđave nije počet niti završen.

Branislav Jovanović, odbornik koalicije Niš, moj grad

„Specijalitet ove vlasti su toaleti, pa su to jedino i popravili u Tvrđavi, ali sve ostalo je sablazno, pa turisti imaju utisak da posećuju kuću straha, a ne kultrno istorijsko nasleđe Niša”, objašnjava Jovanović.

On podseća da je prethodna vlast uradila bioskop Vilin grad, Oficirski dom, zgradu Sinagoge, Istorisjki arhiv i barutanu u Tvrđavi.

Foto: Niš, moj grad

„Rekonstruisali smo i muzejski prostor u ulici Nikole Pašića, Logor 12.februar potpuno rekonstruisan, kao i plato oko Ćele kule zajedno sa parkom na Trošarini. Mi imamo moralno pravo da pričamo o neradu ove vlasti jer smo mi za razliku od njih, kao što vidite, nešto radili. Nismo svi isti”, zaključuje Jovanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com