Politika

Branislav Jovanović: Stanje u Nišu za podsmeh i brigu

„Još uvek nema rebalansa gradskog budžeta, a kriza u Nišu preti da eskalira. Kadrovi u javno komunalnom sektoru se lako zamenjuju, „vežbaju“ da budu rukovodioci, dok je JKP „Gorica“ već doživelo krah, a, po svemu sudeći, slična sudbina čeka i JKP „Mediana“. Lokalni čelnici pokušavaju da reše probleme povećanjem cena javno komunalnim preduzećima, Gradskoj Toplani, JKP „Parking servis“ i mnogim drugim. Niko ništa ne preduzima, a muke naših sugrađana sve veće“, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša.

On kaže da je i pogrešna politika u sportu dovela do toga da su sportska borilišta u gradu oronula jer se ništa ne ulaže, pre svega, u održavanje sportske infrastrukture, evo već jedanaest godina, kako tvrdi.

„Niš verovatno neće biti domaćin velikim sportskim takmičenjima jer je sportska infrastruktura potpuno zapuštena i samo se gladaju stranački i lični interesi, a rezultata nema“ , ističe Jovanović.

Prema njegovim rečima Grad je već duže vreme konstantno u problemima kada padne veća kiša.

„Sve je gore i gore. Somborski bulevar, deo oko Čaira i Knjaževačka ulica potopljeni su pre par dana, što ranijih godina nije bio slučaj. Stvoreni su uslovi da krivično odgovaraju oni koji su neplanski i nekvalitetno gradili. Grad je izdvojio ogromna sredstva za izgradnju Čairskog kolektora, ali je to samo pogoršalo stanje, jer se, po našim saznanjima, odustalo od trase Čairskog kolektora da bi se neki objekti zaštitili jer su izgrađeni bez dozvole“, zaključuje Jovanović i dodaje na kraju:

„Mi imamo konkretna rešenja za te lokacije, ali nema međustranačkog dijaloga, a budžet je rasipnički, jer rasipate novac na sigurne glasače, jer i oni vam postaju nervozni i nezadovoljni. Ne živi se od praznih priča, građani traže dela kojih nema.“

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com