Politika

BRANISLAV JOVANOVIĆ: Šta je sa niškim “Hrkalovićima” i “Kokezama”

„Podneo sam prijavu protiv organizovane grupe koja je nanela višemilionsku štetu budžetu jer je pod uticajem lokalnih političara i građevinske mafije neosnovano hapsila ljude i vršila pretres stanova. Odeljenje za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala već smo obaveštavali i o sprovedenom tenderu za popločavanje Trga Kralja Milana i tvrđavskog mosta i to još prošle godine. Protiv građevinske inspekicije koja nije pravilno trakom obezbedila objekat i dozvolila radove na Tržnom centru Srbija iz Dušanove ulice, a dug prema gradu je blizu milijardu dinara, takođe smo podneli prijavu. Međutim, do danas, odgovora nema”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

On kaže da su lokalni političari koji su podstrekivali ranija hapšenja neistomišljenika došli na red pa su i sami uhapšeni, ali su pušteni u roku od sedam dana, dok je za opoziciju pritvor trajao punih dva meseca.

Jovanović pita gradske čelnike:

„Dokle će gradom da vladaju niški „Hrkalovići” i „Kokeze”? Zašto Odeljenje za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala ne reaguje po prijavi i zašto zakon nije isti za sve?”

On kaže da dok se grade muzičke i svetleće fontane novcem onih koje je vlast do juče nazivala tajkunima, gradski čelnici se ponosno smeškaju i slikaju.

„Menjaju se gradonačelnici u Nišu, ali princip je isti već devet godina „budi naš, pa radi šta znaš”.”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com