Politika

BRANISLAV JOVANOVIĆ: “Rovče, mesto užasa”

„Sportski tereni u „Rovčetu” su mesto strave i užasa, a ujedno i ogledalo „srca” Tvrđave koja umesto da sija pred jubilej koji obeležava naredne godine, ona zahvaljujući niškim čelnicima urasta u korov, kako čitamo u medijima. To je i tužna slika Niša, ali i onih koji su zaduženi za sport”, rekao Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

Njegov kolega odbornik iz gradske opštine Palilula, Aleksandar Živadinović, kaže da smo u Nišu svedoci raznih naprednjačkih karavana, a da se problemi samo gomilaju.

„U sportske terene u „Rovčetu” pre četiri godine uloženo je 60 miliona dinara od strane Republike, a tadašnji gradonačelnik je obećao da će uložiti još dodatnih 20 miliona dinara kako bi se ovaj prostor stavio u namenu, ali, evo, svedoci smo da nema ništa od realizacije”, kaže Živadinović.

Aleksandar Živadinović i Branislav Jovanović; Foto: Koalicija Niš moj grad

Odbornik Jovanović dodaje da je „Rovče” tragično mesto grada i da na samom ulazu liči na javni toalet.

„Kad se uđe na sportska borilišta imate utisak da je to scena za snimanje nekog horor filma, a ne sportski tereni. Onaj ko je uložio 60 miliona dinara, plus dodatna ulaganja, je bez vizije i osećaja za realnost i sport. Uložili su toliki novac ne pitajući sportske klubove da li će ovo mesto koristiti. Sa druge strane, u centru grada četiri najveće škole nemaju fiskulturnu salu. Imamo i nezavršenu zapadnu tribinu i nepokriven stadion”, naglašava Jovanović.

Foto: Koalicija Niš moj grad

On apeluje na lokalnu vlast da pomognu školama i urade još jedan teren sa veštačkom travom u „Čairu”, jer, kako kaže, sve nam to nedostaje.

„Ali Grad se bavi nabacivanjem posla nekim firmama, a deca nemaju gde da treniraju. „Rovče” je potpuno neosvetljeno, zapušteno i bez video nadzora. Neko treba krivično da odgovara za ovo što se desilo”, kaže Jovanović.

Foto: Koalicija Niš moj grad

Ističe da u Nišu ima puno promašenih investicija kao što je „Trg Kralja Milana” koji je ranije popločan, ali ga je vlast ponovo popločavala, muzička fontana koja ne radi, Čairski kolektor, ali i poplave u delovima oko „Čaira” i gomila štelovanih tendera.

„Novac se suludo troši umesto da ide u kapitalne investicije. Poplave su učestale, nema rešene vodovodne i kanalizacione mreže u mnogim delovima grada, ulice se neplanski rade mesecima, bez organizacije i projekata. Grad je u opštem haosu, a vlast nestručna i loše organizovana. Nadamo se da su građani izvukli pouke iz neispunjenih obećanja gradskog rukovodstva i da ćemo sve ovo ispraviti na narednim lokalnim izborima, jer smo sigurni da Niš može mnogo, mnogo bolje”, zaključuje Jovanović.

Foto: Koalicija Niš moj grad

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com