Politika

BRANISLAV JOVANOVIĆ: Odlaskom bivših čelnika Niša istina izlazi na videlo

“Najnovija saopštenja aktuelne vlasti u vezi daljih planova samo potvrđuju da je opozicija bila u pravu kad je govorila da je prethodna lokalna vlast bila nesposobna, nekompetentna i bez vizije. Najbolji primer za to je Vrežinski most za čiju smo rekonstrukciju od početka govorili da je potpuno apsurdna i da je potrebno izgraditi nov drumski most, a za to postoje potencijali u okviru niških firmi. Prethodni period je izgubljeno vreme i komplikovanje života naših sugrađana kada su rekonstrukcije mostova u gradu u pitanju, ali i po mnogim drugim pitanjima”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije “Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

On kaže da je odbornička grupa “Niš, moj grad” apelovala na prethodno gradsko rukovodstvo i da tvrđavski most ne zatvaraju za automobile već da grade nov pešački most, takođe u saradnji sa niškim firmama.

“Prethodna lokalna vlast ostaće upamćena po tome što su jedini u istoriji Niša zatvorili most za saobraćaj, dok smo mi izgradili šest novih mostova, dva na Moravi, dva na Nišavi i dva na Gabrovačkoj reci. Trebalo je da grade nov pešački most, a ne da zatvaraju tvrđavski za saobraćaj, ovako ispada skuplja rekonstrukcija”, objašnjava Jovanović

On kaže i da je opozicija bila u pravu kada su govorili da je firma koja radi na popločavanju Trga Kralja Milana “problematična”, a da je vreme pokazalo da ova firma ima i finansijskih poteškoća. Kaže i da je odbornička grupa “Niš, moj grad” upozoravala na pomeranje rokova za završetak Trga, na cenu koštanja radova u iznosu od 525 miliona dinara, kao i na kvalitet ploča kojima se popločava Trg Kralja Milana, ali bezuspešno.

“Spomenik gluposti prethodne lokalne vlasti predstavljaju i dve promašene pijace, na Somborskom Bulevaru i Delijskom visu, za čiju izgradnju je potrebno utvrditi odgovornost pojedinaca”, kaže Jovanović i dodaje na kraju: “Ova vlast nema ideju niti rešenje gde da izmesti kvantašku pijacu iako smo predložili da to bude u okviru industrijske zone u Gornjem Međurovu. Najavljivali su i izmeštanje zelene i cvetne pijace kako bi lepote niške Tvrđave došle do izražaja, međiutim od svega toga ništa”, zaključuje Jovanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Ја бих о ономе са чим се не слажем. Затварање тврђавског моста и избацивање саобраћаја са Трга Ослобођења је један од најбољих потеза власти (свеједно које). Када прича о квалитету плоча можда је у праву уз напомену да је политичка опција којој припада за вјеки вјеков упропастила Победину стављајућу камене плоче уместо гранитних како је предвиђао ПРИХВАЋЕН пројекат, и поред веома гласног противљења урбаниста и пројектаната бахатим и примитивним објашњењем да је то скупо. Које квалификације имају он, Зоран Живковић и остала братија да мењају пројекат урбаниста и архитеката. Зашто су га прихватили ако није добар? Што се тиче Врежинског моста апсолутно је у праву.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com