Politika

BRANISLAV JOVANOVIĆ: Novi nameti u zlo vreme!

„Nastavlja se sa agonijom naplaćivanja parking mesta u Nišu. Jedna od poslednjih „oaza”, park „Čair” gde smo mogli besplatno da parkiramo automobile, biće nam naplaćivana ubuduće, kako čitamo u medijima”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

U „Čairu”, kaže Jovanović, vlada potpuni saobraćajni haos, pa bi prvo to trebalo urediti, a tek onda „udariti” građane po džepu.

„Više puta smo govorili o saobraćajnom kolpsu, oko stadiona, hale i bazena, koji treba da se reguliše izgradnjom višespratne garaže, u najmanju ruku, pa tek onda da se krene sa naplatom parking mesta”, naglašava Jovanović.

On kaže da je to jedan segment, a drugi segment je, prema njegovim rečima, kontrola iskazane dobiti tri javno komunalna preduzeća koja koriste najviše gradske resurse.

„To su JKP „Tržnica”, JKP „Naisus” i JKP „Parking servis”. Tako utvrđena visina dobiti treba onda da se deli sa gradom i da grad živi, razvija se i gradi. Čak ta preduzeća koja su u prednosti i koriste gradske resurse kao što su zemljište i izvorišta, kao gradske društveno odgovorne firme treba da pomažu izgradnju grada, škola, vrtića i ova druga javno komunalna preduzeća koja su u težoj situaciji i koja je Grad osnovao u druge svrhe, a to su JKP „Gorica”, Gradska Toplana i druge”, zaključuje Jovanović i dodaje na kraju:

 

„Građanima je svega preko glave, dosta im je pandemije korona virusa, zagađenog vazduha, naplatnih rampi, kamera na raskrsnicama, seče struje, izvršitelja, medijskog mraka, odnošenja automobila. Sad nam samo fali naplata parking mesta kod „Čaira” koji je pritom trenutno pretvoren u privremenu kovid bolnicu. Dajte da se solidarišemo kad je teško, a ne da nam Grad dodatno otežava već dovoljno tešku situaciju.”

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Једино г. Јовановић мисли на грађане у Нишу остале није брига како да преживимо од силних поскупљења, сва деца нам одоше гледајући како се родитељи муче састављајући крај с крајем, не желе такав живот већ достојанствен само вам шаљу казну за казном нон – стоп, лоповска бандо стоп!

  2. Ti si bre nebitan i tvoje mišljenje je nebitno. Ovo radiš da bi se ponovo uvalio u neku gradsku fotelju da bi bio na državni kazan a ne da bi narodu bilo bolje.!

  3. Radi dobrobiti JKP Parking,predlažem da počnu sa naplatom parking mesta u dvorištima i avlijama,za početak paušalno a kasnije da nam obeleže mesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com