Politika

Branislav Jovanović: Novac za školski sport, a ne za politički profit

„Na sednici Skupštine Grada, čelnicima Niša sam govorio da prevashodno treba ulagati u sportsku infrastrukturu, međutim lokalna vlast izdvaja blizu 400 miliona dinara kad je sport u pitanju, tamo gde postoji politički interes, dok sportski objekti i tereni u gradu propadaju. Najnoviji primer propadanja sportske infrastrukture u Nišu je teren kod Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja koji je oronuo”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš,moj grad” u Skupštini Grada Niša.

On kaže da je ogledalo ove vlasti i teren kod klizališta u čairskom parku koji je u strašnom stanju, kao i teren kod osnovne škole „Njegoš” gde su se roditelji organizovali i sami rekonstruisali teren.

„Situacija nije bolja ni kada se radi o ostalim sportski terenima u gradu. Radi se o terenima sa veštačkom travom koje je Grad izgradio za bavljenje masovnim i školskim sportom, a sada su nebrigom ove vlasti potpuno uništeni dok novac ide tamo gde postoji politički profit”, naglašava Jovanović.

On poručuje rukovodstvu Niša:

„Draga gospodo, nijedan nov sportski objekat, ni teren, za sedam godina niste izgradili, sem „Rovčeta” koje je rekonstruisaono, a očigledno niste sposobni ni da održavate ono što smo mi izgradili.”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com