Politika

BRANISLAV JOVANOVIĆ: Ništa kapitalno u rebalansu niškog budžeta

„Zahtevamo od gradskog rukovodstva da kroz rebalans budžeta na narednoj sednici Skupštine Grada obuhvati najranjivije kategorije stanovništva u našem društvu, a to su deca, stari i omladina. Mi smo uputili apel i krajem prošle godine, ali nema i dalje besplatnih udžbenika za niške osnovce, kao ni besplatnih obdaništa. Tražimo i besplatni topli obrok ili užinu za decu osnovnih škola. Jedino za šta su nam čelnici Grada izašli u susret je besplatan prevoz za naše srednjoškolce”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad” u Skupštini grada Niša.

On kaže da je koalicija „Niš, moj grad” ranije predložila i besplatan prevoz za najstarije sugrađane i da to stoji u predlogu budžeta koji su dali decembra prošle godine. Odbornik smatra da gradska vlast treba nešto da uradi za jug Srbije kada je privredna aktivnost u pitanju jer, kako kaže, sem turske fabrike u Leskovcu, ne vidi neku privrednu aktivnost.

„Možda će biti aktivnosti, ali tek 2027. godine kada su nova radna mesta u pitanju. Tražimo da se uradi nešto konkretno kada su kapitalne investicije u pitanju. U ovom rebalansu gradskog budžetu sve se zasniva na popravkama mobilijara i popravci bedema niške tvrđave, dok su kapitalni problemi u gradu konstantno nerešeni”, tvrdi Jovanović.

On kaže da problemi eskaliraju poplavama u Knjaževačkoj ulici, u nivou palilulske rampe i poplavama oko Čaira.

„Mi i tu tražimo rešenja, jer sa ovakvom gradnjom kakva je sada u našem gradu problemi samo postaju veći, konkretno su ugrožene opštine Pantelej i Palilula, a kulminacija poplava tek sledi sa klimatskim promenama”, zaključuje Jovanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Bane, sve si u pravu, ali saopstenja i konferencije za stampu su jalove ! Ako imate ljude, izvedite ih i protestvujte ! U, suprotnom, nema fajde, ovi lihvari ne haju mnogo za dobrobit Nisa, vec za svoj status i svoj dzep !

  2. cuti si ti majke ti, proslo tvoje vreme maltretiranja, dosta si se bahatio i sad si kao mnogo posten i pametan??? da da

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com