Politika

BRANISLAV JOVANOVIĆ: Niški čelnici “cede suvu drenovinu” novim poskupljenjima

„Na narednoj sednici Gradskog veća odlučivaće se o poskupljenju usluga JKP „Mediana” i JKP „Naisus” za oko 20%. Apelujemo na gradske čelnike da stanu na put ovako neodgovornim predlozima nadzornih odbora ova dva javno komunalna preduzeća, jer su i privreda i građani teško pogođeni pandemijom koronavirusa u ovom trenutku”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

On kaže da su razlozi za povećanje cena loša organizacija, nedostatak racionalizacije i štednje i partijska zapošljavanja. Ovo može dovesti do komunalnog bunta građana koji se ranije desio oko Gradske Toplane i JKP „Parking servis”.

„Na vreme smo ukazivali da je niški budžet potrošački i rasipnički, bez vizije. Umesto da se sredstva, kada se radi o JKP „Naisus”, izdvajaju za izgradnju i rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže i proširenje u okviru programa izgradnje Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj, javno komunalna preduzeća pokušavaju da povećanjem cena, preko grbače građana, pokriju svoju nesposobnost i nestručnost. Novac iz gradskog budžeta prevashodno treba da se usmeri za izgradnju i rekonstrukciju objekata infrastrukture u našem gradu”, objašnjava Jovanović.

On kaže da je situacija u gradu katastrofalna jer je program izgradnje sto posto manji od programa drugih oblasti društvenog života što će građani morati da plate kroz povećanje cena vode, kanalizacije, iznošenja smeća, poreza na imovinu koji je skočio, struje koja je već poskupela i ko zna čega drugog, ali to ćemo saznati u narednom periodu”, zaključuje Jovanović i poručuje gradskim čelnicima:

„Vi za to vreme šminkajte asfalt, uređujte parkove, gradite muzičke fontane, čistite deponije i sadite topole dok narodu zatežete „omču” oko vrata povećanjem cena usluga gradskih preduzeća.”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Bane, ti si bio jedan od pomagača u propadanju Niša. Međutim nismo očekivali da će ovoliko atrofirati po pitanju znanja i morala. Sada nam se i Merošina smeje na račun gradske vlasti i Gradonačelnice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com