Politika

BRANISLAV JOVANOVIĆ: Neophodno je uraditi kružni tok kod Apelacionog suda

Radovi na rekonstrukciji ulice Vojvode Putnika su u zastoju kao što i mnogo toga u Nišu stagnira zbog loše organizacije nestručnih kadrova lokalnog odbora vladajuće stranke, samatra Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

 

“Dok čelnici grada „šminkaju” ulice i ispunjavaju želje sigurnih glasača, stanovnici ulice Vojvode Putnika tri dana protestuju i prete da blokiraju saobraćaj, jer udišu prašinu i mesec i po dana ne mogu bezbedno da se kreću trotoaroom. Gradski čelnici tvrde da su „razmaženi” ljudi koji nemaju čist vazduh i bezbedno kretanje”, rakao je Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

On kaže da je u njegovo vreme, još 2012. godine udaren kamen temeljac za izgradnju kružnog toka kod Apelacionog suda i da postoji projektna dokumentacija u državnom preduzeću „Putevi Srbije” i u JP „Direkcija za izgradnju grada”.

Branislav Jovanović, odbornik Koalicije Niš moj grad

„Obezbedili smo novac od države, jer se ovde radi o državnom putu i bilo je potrebno završiti taj kružni tok jer očigledno postoji veliki saobraćajni problem i čvorište koje ovakvom organizacijom saobraćaja nije rešeno u ovom delu Niša, na ulasku u ulicu Vojvode Putnika koja se sada rekonstruiše”, kaže Jovanović.

Apeluje na sve da pristupe realizaciji tog projekta i da se uradi kružni tok koji je preko potreban i koji će rešiti saobraćajni problem za ulicu Vojvode Putnika.

„I ne samo ovaj kružni tok nego i kružni tok koji seče ulicu Vojvode Putnika prema bulevaru Petra Aranđelovića koju smo, takođe, uradili, a ne da nabacujete kružni tok kod Novog Niša koji vidimo da kasni sa izmeštanjem električnih kablova, pa su se zato i otegli radovi na rekonstrukciji ulice Vojvode Putnika”, zaključuje Jovanović i dodaje na kraju:

„Krucijalne stvari u gradu stoje ili padaju, nažalost, kao ukrajinski teretni avion koji je baš sa niškog aerodroma prevozio municiju za Bangladeš, pa se srušio u Grčkoj, a stradali su svi članovi posade, kako čitamo u medijima. Tražimo da se povodom ovog tragičnog događaja oglasi i gradsko rukovodstvo, a ne samo država jer je ipak u pitanju Niš. Preuzmite odgovornost, lako je da se krijete iza predsednika na izborima, ali dajte pokažite nam barem ko ste dok vršite vlast koju ste dobili na njegovo ime.”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com