Politika

BRANISLAV JOVANOVIĆ: Nema Nišlija ni u ovoj Vladi

„Niš je pо starom dobrom običaju izvisio za svog predstavnika i u ovoj Vladi Republike Srbije. Niš ponovo nema svog ministra, niti značajniju ulogu u funkcionisanju, evo, već treće Vlade zaredom”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

On kaže da grad na Nišavi nema značajnijeg uticaja u Vladi i donošenju krupnih odluka već 11 godina, ali da su zato sagledani Beograd, Vojvodina, Novi Pazar, Kruševac, Jagodina, Surdulica…

„I Trstenik je imao svog predstavnika u prošloj Vladi, a nastavlja se sa marginalizacijom našeg grada bez vidljivije perspektive. Sve se to reflektuje na razvoj Niša. Od Republike smo dobili Klinički centar, Naučno tehnološki park i streljanu, ali je to daleko ispod vrednosti niškog aerodroma koji smo poklonili državi”, ističe Jovanović.

Rekao je da u ovom gradu nema krupnih infrastrukturnih projekata i da se sve to odlaže za neke bolje dane.

„Za to vreme grad karakterišu sukobi frakcija u vladajućoj stranci, propadanje i dizanje cena u gradskom javnom sektoru. Nastavlja se dranja kože našim sugrađanima preko najnovijeg izuma „Oka sokolovog”. Ne smeju Nišlije ni decu da odvezu u obdanište, a da ne „padne” kazna JKP „Parking servis”, jer više nema stajanja kolima, moramo u letu sve da završavamo obaveze po gradu. Jedna sumorna slika grada u kome hara urbanistička mafija sa kojom je na poslednjoj sednici Skupštine najavljen obračun, ali od toga nema ništa, jer će nam se ubuduće, kao i do sada, o sudbini odlučivati u Beogradu. Za nas nema ko da se bori jer su, očigledno, svi drugi gradovi važniji”, zaključuje Jovanović i dodaje na kraju:

„Nema Nišlija u Vladi, ali kao utešnu nagradu dobili smo starog – novog predstavnika u Lovačkom savezu Srbije. Mi mu čestitamo ovom prilikom jer to je domet vladajuće stranke u Nišu, biće još lova na Šakala kao nekada u organizaciji gradske opštine Pantelej.”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com