Politika

Branislav Jovanović: Naplatne rampe nova globa za građane Niša i okoline

„Postavljanjem naplatnih rampi oko Niša izvršen je još jedan atak na naše sugrađane, ne samo po džepu, nego i na slobodu kretanja. Za razliku od drugih gradova koji ovaj vid torture još nisu osetili, za Nišlije će biti luksuz da svojim vozilima idu iz jednog u drugi deo grada jer će plaćati putarinu, s obzirom na lokaciju postavljenih naplatnih rampi“, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša.

Jovanović kaže da je u doba Turaka i tvrđava imala četiri kapije, a sada Niš postaje rob novim dažbinama kojima, kako kaže, gradsko rukovodstvo puni republičku kasu.

On poručuje gradskim čelnicima:

Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“

„Gospodo iz vlasti, dosta više sa globama jer je široka lepeza nameta kojima „derete kožu“ našim sugrađanima. Kao da nam je malo izvršitelja, notara, kamera na raskrsniacama, povećanog poreza na imovinu od 300 posto, bezdušne seča struje, pa sad i putarine da plaćamo kad krenemo po dete u školu, na primer. Pa, odnošenje automobila nam je već noćna mora, a sad smo opkoljeni naplatnim rampama. Da li znate šta radite?“

Jovanović podseća da je prethodna gradska vlast izgradila kapiju Niš-Jug bulevarskog tipa kod KP doma, saobraćajnicu Niš-Istok (Matevačka petlja).

„Rekonstruisali smo put Niška Banja – Prosek i na taj način otvorili još jednu kapiju Niša. Na tim mestima ili u blizini planirate da otvorite naplatne rampe i ubiranjem tog novca dodatno napunite republički budžet. Nismo mi ulazno – izlazne saobraćajnice gradili da biste vi uvodili ove namete, već da bismo olakšali život sugrađanima“, zaključuje Jovanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com