Politika

BRANISLAV JOVANOVIĆ: Jeftinija jedinstvena Gradska uprava u interesu Nišlija?

„U Nišu se po četvrti put najavljuje nova organizacija Gradske uprave, kako smo čuli predstoje „bolni rezovi“, ali smatramo da će to i dalje biti jalov posao, jer se radi o istim ljudima koji su raspoređeni na tim mestima po političkim kriterijumima, a ne po stručnosti i sposobnosti. Najnovije je da će ova uprava brojati šest, sedam ili deset novih uprava što je, po nama, korak nazad jer smatramo da ovako glomazna, neefikasna i skupa Gradska uprava neće doneti ništa dobro građanima sem uvećanog platnog fonda zbog većeg broja funkcionera kao načelnika na nivou gradskih uprava“, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša.

On podseća da je od 2012. godine u radu ove lokalne vlasti i bivših gradonačelnika prisutna totalna dezorganizacija u pogledu funkcionisanja, pre svega Gradske uprave, a i javno komunalnih preduzeća i ustanova.

„Krenulo se od organizacije koju je postavio gospodin Perišić, bivši gradonačelnik, gde je osnovni kriterijum bila stranačka pripadnost. Očigledno tu nešto nije štimalo, pa je došao novi gradonačelnik 2016.godine, gospodin Bulatović, sa novim stranačkim kadrovima kada je bila predviđena nova organizacija Gradske uprave gde on decidirano izjavljuje da će se na nivou grada sprovesti jedinstvena Gradska uprava i jedinstvene javne nabavke, što je bila prazna priča i to praksa potvrđuje“, kaže Jovanović.

On podseća i da je već 2018. godina donela nova razmišljanja od te iste lokalne vlasti, kada je pomoćnik gradonačelnika, profesor Ranđelović, najavio više javnih uprava i osnivanje mesnih zajednica što je, kako kaže, takođe bila prazna priča jer su u međuvremenu stvoreni sekretarijati i uvećan njihov broj u odnosu na prethodni period.

„Evo sada smo na izmaku 2020.godine koja je bila dovoljno bolna i teška i bez najavljenih „bolnih rezova“ u Gradskoj upravi. Sa novim kadrovima iz iste stranke čekamo opet neke nove reforme, ali nema ništa ni od reformi niti od boljeg života, o čemu slušamo u svakoj predizbornoj kampanji“, zaključuje Jovanović i dodaje na kraju:

„Apelujemo na gradsku vlast da uvaži drugačije mišljenje i uključi nas u javnu raspravu za dobrobit gradskog budžeta gde se novac ne bi trošio na besmislene projekte kao što je reorganizacija Gradske uprave, zamena ploča na Trgu Kralja Milana i izgradnja fontane, već bi se usmerio u zdrave investicije i izgradnju.“

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com