Politika

Branislav Jovanović: GRADSKA VLAST GURA NIŠ VEKOVIMA UNAZAD

„Dok se aktuelna vlast bavi aferama, optužbama i spletkarenjima u borbi da se dokopa što većeg dela „kolača”, dok funkcioneri na vlasti raspravljaju ko će od njih uzeti pomoć od 40.000 dinara usled energetske krize, a ko neće, građani se, kako čitamo, žale da ne mogu da pređu bezbedno preko drvenog mosta u Tvrđavi. To je slika ove vlasti, raskliman mostić gde prolaze đaci svakodnevno i gde svakog časa može neko da se povredi”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

On kaže da je poslednji put ovaj most rekonstruisan u vreme prethodne lokalne vlasti.

„Mi smo uradili šest novih mostova, dva na Nišavi, dva na Moravi i dva na Gabrovačkoj reci. Gradnja, a ne „šminka” asfalta i mostova, to je politika, gospodo. Samo polažete vence, to svi znamo, ali dajte uradite nešto da Nišlije mogu bezbedno da se kreću, ako ništa drugo niste uspeli za deset godina vlasti”, ističe Jovanović.

Foto: Koalicija Niš moj grad

Prema njegovim rečima najveći problem gradskih čelnika je to što ih ne interesuju konkretni poslovi, već samo prazne priče. Kao najbolji primer za to navodi nišku Tvrđavu.

„Mi smo uradili barutanu koja sada zarasta u korov. Uradili smo staze, svetlo, rekonstruisali letnju pozornicu. Kod njih je sve u najavama, pa i ovaj most. Najavili rekonstrukciju još januara, a sada je oktobar. Šta čekate? Od svađa nemate vremena, a neko može, ne daj Bože, da strada”, naglašava Jovanović.

Foto: Koalicija Niš moj grad

On je pokazao i ambijent u kome je gradsko rukovodstvo dočekivalo goste u vreme Džez festivala o kome se trenutno uveliko priča u našem gradu.

„Evo u kakvom ambijentu su dočekivali goste, može da se snimi film strave i užasa. Ateljei u Tvrđavi upaljeni. Tužna priča o našem gradu, turističkim potencijalima i uspesima. Ako ono po čemu je Niš poznat širom Evrope zarasta u đubrište i korov, šta da očekujemo za druge delove grada”, zaključuje Jovanović i dodaje na kraju:

„Godinama obećavaju Bali Begovu džamiju u toj istoj Tvrđavi, a sada, opet, prema najavama gradskih čelnika, čekamo Turke da nam reše probleme. Drugi gradovi idu napred, a vi nas vraćate, izgleda, vekovima unazad.”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Nazalost gospodin Jovanovic je u pravu! Svi su se dokopali fotelja i nista ne rade. Eh kad bi se digla kuka i motika! Ali da budemo slozni, sto se nazalost nece desiti!

  2. Bravo g. Jovanovic, jedino vi zaista brinete o gradu i gradjanima i svaka vam je rec na mestu. Narod je uz Vas. Da imamo jos takvih ljidi koji se bore za gradjane grada Nisa nebismo bili gladni i bedni. Sve pohvale vama za vasu upornu borbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com