Politika

BRANISLAV JOVANOVIĆ: Gotovo dve godine vrežinski most čeka na rekonstrukciju

“Ova vlast ulazi u devetu godinu svog mandata u gradu i, evo, za devet godina možemo da kažemo da nijedan novi infrastrukturni objekat nije urađen. Urađen je Bulevar Srpskih junaka sa kružnim tokom koji nije u funkciji bez Somborskog bulevara. Ne znam da li postoji još uvek upotrebna dozvola za streljanu, a najveće dostignuće ove lokalne vlasti je izgradnja kružnih tokova na Bulevaru Nikola Tesla”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

On kaže da je prethodna lokalna vlast još pre devet godina ostavila projekte za izgradnju dvanaest novih kružnih tokova u našem gradu.

„Tek sada u devetoj godini vladavine sadašnjeg niškog rukovodstva urađeni su i završeni prvi kružni tokovi, od toga jedan u Jagodin mali. Napominjemo da je Niš jedini grad čije je gradsko jezgro odsečeno od grada zatvaranjem dva mosta, tvrđavskog i vrežinskog čija rekonstrukcija predugo traje. Najbolji primer za to je vrežinski most koji je zatvoren, kako vidimo na slici i koji bez malo dve godine čeka na rekonstrukciju”, podseća Jovanović.

 

On kaže da koliko je Niš zapećak u odnosu na Beograd najbolje svedoči podatak da Beograd uveliko gradi novi most od Novog Beograda do Ade i planiraju da ga završe do 2022. godine, kako kaže, što je jedna od najkapitalnijih investicija u Beogradu.

Foto: Niš moj grad

„Niš se, evo, godinama muči da izvrši jednu običnu rekonstrukciju. Mi smo za vreme našeg mandata uradili šest novih mostova, dva na Nišavi (na slici je most na Nišavi kod Lidla), dva na Moravi i dva na Gabrovačkoj reci. Činjenice govore o lenjosti, nesposobnosti i nekreativnosti ove lokalne vlasti. Pričaju o graditeljskim čudima kojih nema, a novac odlazi u nepovratnu potrošnju i populizam. Postoje firme u Nišu koje bi za godinu dana izgradile nov pešački most kod Tvrđave i drumski vrežinski most, a cela vaša filozofija u gradu je rehabilitacija već izgrađenog”, zaključuje Jovanović i dodaje na kraju:

„Čestitke ovoj lokalnoj vlasti na kraju mandata jer posle devet godine imaju prve novoizgrađene ulice u opštini Pantelej (Studenička ulica). Gospodo, mi smo izgradili četiristo novih ulica, a vi rekonstruišete i rehabilitujete, u tome se mi razlikujemo, ne postoji lokalna vlast da samo kreči i rehabilituje nego da gradi nove vrednosti i dostignuća.”

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

5 Komentara

  1. Koliko primećujem, ti bi Bane sa svojim kadrom ponovo da zajašete na vlast. A ovi sadašnji su se pokazali koliko su sposobni, Ne valjate ni jedni ni drugi i treba svi da se više nikada ne pojavljujete u političkoj javnosti, nikada!

  2. Žiko, najbolje da se ti kandiduješ i pobediš. Ne valjaju ti jedni a izgleda i drugi zato momak lepo na izbore i pokaži šta i koliko znaš, naravno ako uopšte nešto znaš

  3. E moj Loviću, kakav si ti direktor koji REHABILITUJE – dozvoljavaš sprdnju “pravnika”, koji nezna dopis da napiše !

  4. Ako se uklapaju dimenzije, neka na mesto ovog mosta postave onaj nadvožnjak što udara u Green centar, što je džabe i napravljen 😀😀😀

  5. A sta Si ti ostavio? Pogledaj iza sebe nisam stranacki opredeljena nemam za koga a ti Si ostavio Krs i Lom Samo gde Si imao korist tu Si rusio tvoja zena ima plac gde nisi nastavio zgradu za Mlade naucnike .Zasto nisi zavrsio banano

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com