Politika

BRANISLAV JOVANOVIĆ: Gospodo iz vlasti, gde i kako trošite novac Nišlija?

„Kada je izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže u pitanju niški budžet izvršen je sa 17 posto za izgradnju kanalizacione mreže, a 31 posto za izgradnju vodovodne mreže, ukupno 38 miliona dinara za jedne i druge radove, zato i nema vode u pojedinim delovima grada, ali zato je izvršenje budžeta za sport blizu 100 posto. Nemamo informaciju kako se troši novac u sportskim klubovima, kolike su plate zapošljenih, ali znamo da je prošle godine za sportske klubove utrošeno 400 miliona dinara od kojih ste, draga gosposdo, mogli da izgradite šest novih vrtića, a ne da nam deca čekaju na upis“, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša.

On kaže da je Niš grad nepoznanica sa puno problema, a najveći problem je gde se troši novac naših sugrađana i poreskih obaveznika.

„Nemamo informaciju ni o trošenju para u gradskim opštinama. Imamo niz primera o nenamenskom trošenju sredstava gde se finansiraju udruženja građana sa više stotina hiljada dinara, tu su i razni propali projekti, troši se novac na službena putovanja. Imali smo skoro primer u jednoj opštini gde je došlo do javnog prepucavanja unutar vladajuće stranke, jer očigledno i oni kriju jedni od drugih kako, ko i na koji način troši novac Nišlija koji su im ukazali poverenje na prethodnim izborima, ali oni se sada sa tim povrenjem očigledno „kockaju““, naglašava Jovanović.

Jovanović kaže da nema informaciju ni o izgradnji Tržnog centra Srbija iako je predsednica vlade, gospođa Ana Brnabić, kako kaže, naložila lokalnim čelnicima da mu dostave informaciju o tome kao gradskom odborniku.

„Do današnjeg dana nema odgovora od strane gradske vlasti. Ista je situacija i sa Trgom Kralja Milana, svi pričaju o popločavanju, a mi iz koalicije „Niš, moj grad“ podneli smo krivičnu prijavu Tužilaštvu, odnosno Odeljenju za borbu protiv korupcije i kriminala još u maju prošle godine, ali ni danas nemamo informacije u vezi raspisanog tendera, rokova i cene koštanja izgradnje Trga i tvrđavskog mosta što je po dužini izvođenja radova i projektu jedinstven slučaj u Srbiji ili niški „Skadar na Bojani““, zaključuje Jovanović i dodaje na kraju:

„Novac ne znamo gde nam odlazi, ali znamo da će nam sva deca uskoro otići u inostranstvo i da Nišu i jugu Srbije sa ovakvom lokalnom vlašću preti demografski slom.“

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button