U fokusu

Borko Nedeljković iz Marmarisa: Nikad jači, gori i duži zemljotres!

Snažan zemljotres jačine 6,9 stepeni Rihterove skale pogodio je kasno sinoć u 22.31 područje između turskog letovališta Bodrum i grčkog ostrva Kos. Nišlija Borko Nedeljković, koji se nalazi u Marmarisu, za Niške Vesti kaže da u životu nije osetio gori, jači i duži zemljotres, da su su svi sprski turisti dobro, ali prilično uplašeni.

Osim najjačeg, koji se dogodio u 22.30, više od 90 potresa amplitude 3,2 – 5,2 zabeleženo je i tokom noći.

“Jedan od tih potresa u 01.34 bio je magnitude 6,7 Rihtera. Bio je to izuzetno dug i neprijatan potres koji se osetio i u letovalištu Marmaris u kome nema materijalne štete i povređenih. Turske i britanske agencije javljaju da su dve osobe  poginule na grčkom ostrvu Kos, tokom prvog, večernjeg potresa, kao i da je taj zemljotres izazvao materijalnu štetu koja se upravo procenjuje”, kaže Borko Nedeljković ekskluzivno za Niške Vesti.

Prema prvim informacijama ima više stotina povređenih u priobalnim gradovima Turske i Grčke, na području u blizini epicentra.

“Drugi potres, u kasnim noćnim satima izazvao je čak manji cunami koji je poplavio pojedine plaže i parkinge nekih hotela u Bodrumu. Svi naši turisti, njih oko 150 koji u Egejskoj regiji letuju preko turističkih Agencija Kon Tiki i Big Blue su dobro, nema povređenih, samo su uznemireni jačinom, dužinom trajanja potresa i hukom koju je potres izazvao”, svedoči Nedeljković.

On dodaje da, iako je iza svih koji su prošlu noć proveli u Marmarisu, neprospavana i neprijatna noć, nema panike, ni među lokanim stanovništvom, ni među turistima.

“More je mirno, toplo (temperatura vode je 27 stepeni) i plaže su u redovnom, “opsednutom” stanju”, zaključuje Borko Nedeljković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com