Društvo

Borci razgovarali sa gradonačelnikom Niša

Gradonačelnik Darko Bulatović sa saradnicima primio grupu bivših članova i rukovodilaca Udruženja boraca „Jedinstveni gvozdeni puk” koji su  ispred gradske kuće zahtevali sastanak kako bi izložili aktuelne teme vezane za rad udruženja.

Iako izneti problemi nisu u direktnoj vezi sa radom gradonačelnika niti od njega zavise, borci su mu se obratili za pomoć radi ostvarivanja svojih prava. Gradonačelnik Bulatović je pozvao nadležne organe da pomognu u procesuiranju formalnih zahteva Udruženja.

Borci su izrazili veliku zahvalnost Gradonačelniku za uložene napore u sagledavanju ove kategorije građana i nastavku realizacije benefita za subvencije u plaćanju komunalnih usluga i izradi socijalnih karata; reč je o kontinuiranoj realizaciji ovog prava a borci koji do sada nisu aplicirali – a to mogu učiniti u svim uslužnim centrima.

Kako bi im u tome gradonačelnik pomogao nužno je da sva udruženja jedinstveno izraze svoje stavove što je ovom prilikom i prihvaćeno od strane njihovih predstavnika koji su ponudili i svoju organizacionu pomoć u implementaciji prava ali i informisanju kategorije građana kojoj pripadaju. Gradonačelnik je obećao i da će ubuduće, jednom mesečno, sa većnicom Tijanom Đorđević-Ilić organizovati prijem za članove boračkih udruženja radi kontinuiranog praćenja i rešavanja njihovih aktuelnih pitanja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com