Društvo

Borci iz Niša pokreću peticiju za isplatu ratnih dnevnica i boračkih dodataka

Udruženje boraca “Oko sokolovo” iz Niša najavilo je da će od danas do 5. septembra prikupljati potpise podrške za izmenu Zakona o borcima i isplatu ratnih dnevnica.

Peticijom će biti zatraženo da svi učesnici ratova ostvare borački dodatak bez obzira da li su stekli penziju po nekom drugom osnovu i bez ozbira na njihov materijalno-socijalni status.

Peticijom će takođe biti zatraženo da se svim učesnicima ratova isplate ratne dnevnice na osnovu zaključka koji je Vlada Srbije donela 17. januara 2008. godine i sporazuma zaključenog 11. januara 2008. godine, a biće zatraženo i formiranje Ministarstva za borce.

Predsednik Udruženja “Oko sokolovo” Dejan Veličković je naveo da je to udruženje zajedno sa još pet udruženja formiralo Inicijativni odbor za izmenu Zakona o borcima i isplatu ratnih dnevnica.

“Inicijativni odbor je doneo odluku o pokretanju peticije i do današnjeg dana smo dobili podršku preko 50 udruženja boraca iz cele Srbije”, istakao je Veličković u saopštenju.

Prema njegovim rečima, u Nišu će peticija moći da se potpiše na štandu ispred Tržnog centra “Kalča” od 10 do 16 časova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

5 Komentara

  1. Kakva peticija,kakvi bakraci ! Smejace vam se mafijasi na vlasti ! Jedino se ulice plase ! Koja je peticija imala pozitaivan zavrsetak ! Ne zamajavajte ljude !

  2. Kad bi se ovako borili za svoju zemlju, kao sto se bore za dnevnice koje su im vec isplacene, gde bi Srbiji bio kraj. Pravi solunci se okrecu u grobu, kada vide svoje jadne potomke. Drzava(citaj gradjani Srbije, jer novac koji potrazuju je novac svih nas) im nista ne duguje. Sve im je sud objasnio i presudulio da im drzava ne duguje novac sli oni bi hteli da otmu novac od gradjana Srbije i to rade vec 24 godine.

    1. Ti vidim, isto bi dao život za Srbiju, samo ne možeš u rat, jer tetkama nosiš lekove!!!!!

    2. Koji si ti retard!? Tvoj doprinos ovoj zemlji? Pitaš li se bedniče kada sebi daješ pravo da bilo šta komentarišeš, nije te sramota bruko!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com