Hronika

Borba za život troje putnika iz autobusa

Dečak i devojčica stari 16 godina i muškarac star 31 godinu i dalje se nalaze u veoma teškom zdravstvenom stanju i lekari Kliničkog centra u Nišu se bore za život, rečeno je danas novinarima u toj zdravstvenoj ustanovi.

“Muškarac je noćas operisan. On ima povrede trbuha i ekstremiteta. Dvoje mladih pacijenata ima teške povrede,ali je njihovo stanje diskretno poboljšano. I dalje se nalaze u stanju životne ugroženosti”, izjavio je doktor Hadži Bojan Marjanović.

On je kazao da se u Urgentnom centru kliničkog centra Niš nalazi ukupno 13 pacijenata, ali da je stanje ostalih stabilno.

“Vozač autobusa se nalazi u veštački indukovanoj komi. On ima komplikovane povrede glave, grudnog koša i trbuha”, izjavio je Hadži Marjanović.

Prema njegovim rečima, tri deteta biće u toku dana prebačeno na Kliniku da za dečiju hirurgiju.

Direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović izjavio je da se petoro dece oporavlja na Dečijoj hirurškoj klinici i njihovo stanje je dobro, tako da bi uskoro mogli da budu uskoro otpušteni kućama.

Radovanović je kazao da su u jednoj od najvećih tragedija koja se dogodila na području Niša sve zdravstvene ustanove u Nišu dale svoj maksimum.

“U vrlo kratkom roku uspeli smo da dijagnostifikujemo i trijažiramo sve pacijente. Ovih 300 kvadrata novog Urgentnog centra pokazalo je svoju svrhu i opravdalo postojanje. Mislim da smo uspeli da pokažemo da je velika stvar za grad Niš da ima Urgentni centar. Daj bože da se više nikada za ovakve stvari ne koristi”, izjavio je Radovanović.

Na lečenju u Kliničkom centru Niš trenutno se nalaze 24 osobe, a medju njima je najviše dece rodjeno 2002. i 2003. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com