Društvo

“Borba” za direktorska mesta ulazi u završnicu

Izbor direktora javnih i javno-komunalnih preduzeća ulazi u završnicu. Za “direktorske fotelje” prijavilo se 120 kandidata, a broj onih koji su stigli do krajnje faze je upola manji. Komisija je zakazala razgovore sa 61 kandidatom. 

Ko će biti na čelu niških javnih i javno – komunalnih preduzeća znaće se uskoro. Mandat dosadašnjim direktorima ističe 1. oktobra, a od 9. septembra sa kandidatima koji ispunjavaju sve uslove razgovaraće stručna komisija.

Nove direktore dobiće Gradska toplana, Nišstan,Naissus, Gradska stambena agencija, Direkcija za izgradnju grada, Gorica, Objedinjena naplata, Mediana,  Zavod za urbanizam, Parking servis i Tržnica. 

Najviše kandidata (21) prijavilo se za mesto direktora Parking servisa, dok je najmanje zainteresovanih bilo za Goricu (2).

Kako javlja Beta, petočlana komisija će od 9. do 20. septembra intervjuisati kandidate, a zatim će predloge slati Gradskom veću, koje će ih proslediti Skupštini grada.

Rang liste će, kako je izjavila predsednica Komisije za izbor direktora javnih niških preduzeća Olivera Igić, biti napravljene bodovanjem dokumentacije i usmenih razgovora, a sve u skladu sa Uredbom o merilima za izbor direktora javnih preduzeća. 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com