Društvo

Borba se nastavlja… Da Petra pobedi!

Pošalji sms 472 na 3030

Petri Vejštici (2015.) ponovo se vratio tumor na mozgu i agresivniji je nego ranije. Borba se nastavlja do kraja i dok postoji nada da ona preživi.

U novembru su roditelji čuli da ne postoji više ništa što bi se moglo uraditi. Ipak, nakon nekoliko operacija u Istanbulu, Petra se bori kao lav. Potrebna joj je podrška, kao i novčana pomoć. Cilj je da malena devojčica ode u Sijetl.

Roditelji kažu da su dobili rezultat testa njenog tumorskog tkiva i nakon kontakta sa lekarima Dečije bolnice u Sijetlu saznali su da je idealan kandidat za terapiju CAR-T ćelijama koje se daju direktno u centralni nervi sistem.

“Teško je opet tražiti pomoć, naročito u vreme pandemije koronavirusa, ali vaša pomoć Petri opet treba! Mi kao njeni roditelji pokušavamo da uradimo sve da joj omogućimo da se bori za svoj život svime što trenutno postoji u svetu a protiv ove opake bolesti, od koje nažalost oboljevaju i deca! Ni mi nismo bili roditelji deteta sa rakom dan pre njene dijagnoze”, poručuju Petrini roditelji.

Petra je na listi čekanja za studiju u Sijetlu, a mnogi lekari i naučnici smatraju da je upravo ovo pravi put ka leku za kancer. Naučiti sopstveni imuni sistem da prepozna i uništi ćelije raka.
Petra je i pre tri dana imala operaciju. Zbog situacije sa virusom, sama je i okružena osobljem čiji jezik ne razume. Roditelji kažu da će sve nadoknaditi i izbrisati ljubavlju kada budu bili zajedno.

“Trenutni dug prema bolnici je 29 hiljada evra. Deo novca je prikupljen, a za ostalo je “Budi human” fondacija dala garantno pismo da ce sve buduće priloge, koji budu uplaćivani na Petrin račun kod njih, prenositi na račun bolnice do konačnog izmirenja duga. Jedino tako smo mogli da završimo treću operaciju u ovoj nedelji”, kažu roditelji.

Ne postoji mala suma za pomoć. Junaci ne dobijaju sami bitke, potrebna je pomoć svih nas. Tako bi nečije malo moglo da postane dovoljno.

Pomozite:
Slanjem SMS poruke:Upišimo 472 i pošaljimo na 3030
Slanjem SMS poruke iz Švajcarske:Upišimo human472 i pošaljimo na 455
Uplatom na dinarski račun:160-496165-46
Uplatom na devizni račun:00-540-0002586.3
IBAN: RS35160005400002586311
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com