Promo

Bolovi u kolenu mogu biti daleka prošlost – FIZIOMEDIKA

Bolovi u kolenu mogu poticati iz različitih izvora i posledica su nekih oštećenja i nedostataka, kako bi adekvatno lečili „bolesno“ koleno morate znati njegovo pravo stanje. Lekari Fiziomedike daće vam pravi uvid u stanje kolena a predložiće vam i najbolju terapiju za dati problem.

„Ljudi različitih starosnih grupa imaju problem sa bolnim osteoartritisom koji može biti uzrokovan habanjem zglobova, preopterećenjem ili nesrećom. Za aktivne i zaposlene ljude, bol u kolenu može biti izvor nezadovoljstva i zato ga treba što pre eliminisati. Brojne su metode za lečenje i terapije su različite, mi našim pacijentima uvek predložimo ono što je najbolje upravo za njih“, kažu u ovoj poznatoj niškoj ordinaciji.

Ono što se pokazalo kao najbolja terapija jeste intraartikularna injekcija koja je odličan izbor za neoperativno lečenje i čuvanje bolnih zglobova. Ona dopunjuje zglobnu tečnost i podmazuje zglob, eliminišući bol, produžava vek zgloba i odlaže operaciju.

Intraartikularne injekcije

Intraartikularne injekcije (injekcije u zglob) služe za kontrolu bolova u zglobovima koji nastaju kao posledica hroničnih degenerativnih promena (osteoartritis).

Osteoartritis je hronično progresivno oboljenje zglobova bez sistemskih manifestacija. Praćeno je degeneracijom (propadanjem) zglobne hrskavice i koštanom hipertofijom na nivou zglobne pukotine. Osnovni simptom je bol koji se pojačava pri pokretu, a smanjuje pri mirovanju. Može zahvatiti bilo koji zglob, ali je najčešći u velikim zglobovima kao što su koleno, kuk ili lakat.

Intraartikularna injekcija (ubrizgavanje leka u zglob) je jedan od uspešnijih načina lečenja osteoartritisa.

  • Supstance koje se mogu primenjivati kod intraartikularnih injekcija su kortikosteroidi, hijaluron i plazma obogaćena trombocitima.
  • Kortikosteroidi smanjuju zapaljenje i bol, a hijaluron i plazma obogaćena trombocitima, pored smanjenja bola, dovode i do regeneracije (obnavljanja) zglobne hrskavice.

Fizikalna terapija podrazumeva lečenje veštačkim
i prirodnim fizikalnim agensima i terapijskim vežbama

Pored primene u lečenju, fizikalni agensi su značajni i u profilaksi, za sprečavanje oboljenja ili posledica oboljenja i povreda.

Primenom u okviru adekvatne doze, koja ne ugrožava integritet tkiva, podstiču se prirodni mehanizmi lečenja, terapija je bezbolna i bez štetnih efekata.

Nakon pregleda lekara specijaliste, za svakog pacijenta se pravi individualni plan lečenja. Individualni plan lečenja podložan je promenama,u skladu sa tokom lečenja. Takođe, pružamo Vam mogućnost kućnih poseta. Medicinski tim, koji čine Tim lekar specijalista – viši ili strukovni fizioterapeut, obaviće pregled i pružiti tretman u Vašem domu.

Fizikalnu terapiju koristimo u lečenju

  • reumatoloških oboljenja (zapaljenska i degenerativna oboljenja kičmenog stuba i perifernih zglobova – kuka, kolena, ramena; vanzglobna oboljenja)
  • neuroloških oboljenja (kod neuralgija, neuritisa, radikulopatija, polineuropatija)
  • posttraumatskih stanja (stanja nakon preloma, uganuća, povreda tetiva i ligamenata)
  • bolnih stanja
  • rana i ulkusa
  • oboljenja periferne cirkulacije
  • sportskih povreda

Specijalistička ordinacija Fiziomedika nudi brojne moderne ali i one tradicionalne metode lečenja i terapije koje provereno daju najbolje rezultate.

Lekari sa višegodišnjim iskustvom pomoćiće vam da rešite problem i nastavite život tamo gde ste stali jer POKRET JE ŽIVOT.

FIZIOMEDIKA
Dobrile Trajković 11
Niš, Srbija
018/ 350 3100
063/ 350 310
Radno vreme
Poneljak – Petak: 10h-21h
Subota: 9h-14h

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com