Promo

Bolno pitanje: Zašto deca pate? (VIDEO)

Bog je ljubav. Bog je porodica. Bog je, kada je stvorio Adama i Evu, rekao: „Rađajte i razmnožavajte se!!“. Drugim rečima, stvarajte porodicu, stvarajte ljubav. Rađajte decu. Ali, ako je rađanje dece po volji i želji Božijoj, zašto Bog dozvoljava da deca pate? A milioni dece su u mukama, zbog bolesti, ratova, gladi…

Ovim pitanjem bave se mnogi bez obzira kog su obrazovanja ili boje kože, patnja dece pogađa sve. Upravo ovo je tema narednog predavanja u ciklusu koji ima dr Dejvid Ašerik.

Ova predavanja vam možda neće dati odgovore, ali će pokrenuti lavinu razmišljanja. A baveći se svojim mislima otkrićete puno.

Zašto uopšte postoje patnja i bol?

“Mi danas živimo u svetu koji ispunjava bol. Ovaj svet je pokvaren. Zašto Bog dopušta da svet bude takav? Kada je Bog stvarao zemlju i živa bića na njoj, bilo je sve dobro. Rečima „To je dobro“ završava se svaki opis stvaranja Božijeg. Kako je moguće da ima i lošeg u tolikoj meri danas? Upravo je Bog stvorio i onog koji je sposoban da mu se suprotstvavi. Verujući narod, oni koji veruju u postojanje Boga veruju i u postojanje zla, sotone, đavola. I u borbu dobra i zla. Ali, zar Bog koji je dozvolio da postane zlo ne može jednostavno da ga uništi? Ne. Ne zato što ne može. Njegova zamisao je drugačija. Bog nam daje ljubav, daje nam slobodu, slobodu izbora. Ne želi da nas prisilom natera da radimo isključivo ispravne stvari. Želi da mi sami osetimo i odredimo šta je ispravno. Da izaberemo pravi put, put ljubavi. Nema nametanja. Ukoliko ste venčani, sećate se sigurno pitanja „Da li svojom voljom stupate u brak?“ Bog je sloboda”, možete čuti na predavinjima Dejvida Ašerika.

Kada je Isus rekao da se kula srušila i ubila dosta ljudi, On, sin Božji nije postavio pitanje „Zašto Bože??“, već je rekao: „Kažem vam ovo da vam bude za nauk. Treba da se pokajete“. Nije Bog zao. Ponavljamo, Bog je ljubav. Ali vam je kao svesnom biću dao da birate između Njega – dobra i sotone – zla.

Možda su ova predavanja nejasna onima koji ne pridaju važnost ovom problemu, ali pre ili kasnije ovo će dotaći baš svakoga.

Rečenica „Bog je ljubav“ i postojanje patnje, učiniće Vam se, suštinski su nepomirljivi, ali peto Predavanje Dejvida Ašerika, u ciklusu predavanja „Da li Bog postoji?“ i pod naslovom „Zašto deca pate??“, pružiće vam slobodu izbora da možete da shatite da su ove dve tvrdnje ustvari suštinski usaglašene.

Više na ovu temu možete da pročitate na Traganja.org.

Za više tekstova posetite traganja.org

Prvih deset čitalaca koji pozovu na broj 060/80 – 80 – 119 dobijaju knjigu na poklon.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com