Društvo

Bolji smo zajedno: Jubilarni V dobrotvorni SVETOSAVSKI BAL

Jubilarni Peti dobrotvorni „Svetosavki bal“ ove godine organizovaće se 28. januara 2017. godine u niškom hotelu „New City“ pod pokroviteljstvom Grada Niša. Cilj ovogodišnjeg bala je da dobročinitelji prikupe sredstava za Specijalnu školu sa domom učenika „Bubanj“.

Minimalna donacija iznosi 2.000 dinara, koja se uplaćuje na račun ove škole: 840-5966760-34, Uprava za javne prihode, sa naznakom “PRILOG ZA PETI DOBROTVORNI SVETOSAVSKI BAL”. Gornja granica dobre volje nije limitirana.

Foto: SKC

Kao nekad – građanski Niš organizuje urbanu manifestaciju

Po peti put u Nišu, organizatori će okupiti sve građane Niša, koji na ovaj način žele da sačuvaju i ožive lepu tradiciju kulturnog života Grada Niša i dobročinstvom učine nešto korisno za svoje sugrađane, kaže idejni tvorac bala, mr Ivan Redi.

„Sabornost, dobročinstvo i davanje stvaraju prostora da doživimo dobrobit. Ovo je prilika da budemo jedinstveni u plemenitosti. Moto bala je kao i ranijih godina ostao isti, „Bolji smo zajedno“ kao univerzalna poruka. Bitnih razlika nema, osim što proslavljamo mali jubilej – peti bal. Novina ove godine je što je Grad Niš pokrovitelj bala, kao i 2013. godine. Nadamo se da će Nišlije iskoristiti idealnu priliku da se na jednom mestu, u divnoj atmosferi balskog ambijenta, susretnu sa kolegama i prijateljima, kao i javnim ličnostima Grada Niša i pokažu svoje dobročinstvo“, kaže za Niške Vesti, mr Ivan Redi.

Podsetimo, prošle godine na „Svetosavskom balu“ prikupljeno je 400.00 dinara za kupovinu aparata za ergometriju za Kliniku za kardiovaskularne bolesti KC-a Niš i sanaciju krova Udruženja „Drugačiji zajedno“.

I nakon bala, tokom cele godine, računi za uplatu donacija ostao je otvoren tako da dobrotvori mogu, po svom odabiru, da podrže ove dve institucije. Tako će biti i posle V dobrotvornog bala, a iznos donacije nije ograničen, a kao i do sada, uplate dolaze i iz drugih gradova ali i iz dijaspore.

Foto: SKC

Pravila za odevanje:

– Za dame: svečana, duga, večernja haljina;
– Za gospodu: svečano tamno odelo, bela košulja sa prikladnom kravatom i crne cipele;
– Za oba pola: moguća garderoba na balu je i starogradska nošnja, smoking, kao i paradna uniforma ili svečana službena odeća.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com