Sport

Bokser kluba “Naissus” postao državni prvak u teškoj kategoriji

Nišlija Gabrijel Makić Junior, bokser kluba “Naissus” na pojedinčanom prvenstvu Srbije za pionire, kadete i juniore, održanom proteklog vikenda u Valjevu, u teškoj kategoriji +80 postao je novi državni Prvak.

U organizaciji Bokserskog kluba “Metalac” i Bokserskog saveza Srbije održane se 162 borbe u kojima je učestvovalo 217 aktera plemenite veštine.

“U kategoriji Makić Gabrijela je bilo 7 takmičara, odneo je pobedu u četvrt finalu prekidom u prvoj rundi,u polufinali je pobedio prekidom u trećoj rundi svog protivnika,u Finalu je odboksovao sve 3 runde sa veoma jakim protivnikom  iz Bokserskog kluba Gvozdeni Puk  Beograd i po rundama u sve 3 sa 5: 0 Slavio i postao prvak Države u Juniorskoj kategoriji”, kazao je za Niške Vesti, trener Slobodan Kostić.

Gabrijel trenira dve godine i trenutno je član reprezentacije Srbije i učesnik Evropskog Prvenstva.

Za najboljeg pionira proglašen je Mihajlo Jovanović (BK Srpska čast), dok je najbolja pionirka Lenka Novkov (BK Vojvodina). Najbolji kadet je Pavle Popović (BK Vukovi sa Drine), a za najbolju kadetkinju je izabrana Jovana Damjanović (BK Petros).

Najbolji junior je Nikola Bogatinovski (BK Sombor), dok je za najbolju juniorku proglašena Dara Seso (BK Seso).

Za najbolju tehničarku izabrana je Andrea Mitrović (BK Obilić), a u muškoj konkurenciji ovo priznanje je pripalo Tadiju Eremiću (BK Banat).

Za najbolji ženski par proglašeni su Saša Berklović (BK Vojvodina) i Mirela Kasović (BK Novi Pazar), a u muškoj konkurenciji najbolji su bili Petar Samardžić (BK Profesionalac) i Luka Stojinov (BK Crvena zvezda).

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com