Kolumna

Bojan Veličković, niški đak: “Još sam tvoj” ili još jedan kvalitetan školovani vokal na muzičkoj sceni Srbije

 

Bojan Veličković, operski pevač iz Lebana, niški đak, umetnik s diplomom koji je paralelno s dugogodišnjim bavljenjem prosvetnom delatnošću i podizanjem porodice u Beogradu hleb zarađivao i pevajući dugo s domaćim kvalitetnim bendovima, konačno je, na zadovoljstvo onih koji poštuju njegove izuzetne vokalne kvalitete (i dugo su i nestrpljivo ovo očekivali), ali i svih ljubitelja dobrog zvuka, krenuo u građenje solo karijere. Naravno, podrazumeva se, uz oformljenje svog pratećeg benda -“El Maestro”, koji čine takođe vrhunski muzičari.

Posle numere “Milena”, koja je objavljena u izdanju PGP RTS, upravo ovih dana publici se predstavlja s novom numerom, “Još sam tvoj” ( MAGIC REKORDS).

Pažljivim odabirom produkcije Bojan Veličković se našao rame uz rame sa domaćim poznatim izvođačima, koji važe za jaka imena muzičke elite domaće scene, kao što su Lena Kovačević, Nevena Božović, Igor Simić… zahvaljujući kojima i poznavaoci dobre muzike i kvalitetnog izvođenja mogu da uživaju u danas popularnim zvucima.

Za muziku koju peva i za koju ističe da je stvar srca koju ili dobro shvataš i srcem je u kvalitetu prezentuješ ili to tako ne shvataš i ne radiš, Bojan kaže da svaki stil od klasične, pop, etno ili narodne muzike može imati lep zvuk i ugođaj samo ako se lepo prezentuje. U njegovom slučaju, naglašava, reč je o velikoj ljubavi i otvorenosti prema stilovima. Jednako koliko i o kvalitetnom, specifičnom, školovanom glasu, slobodno možemo dodati imajući u vidu Bokijev dosadašnji umetnički put. Inače, srednju muzičku školu završio je u Leskovcu, Fakultet umetnosti, odsek solo pevanje u Nišu, a zatim je u Sofiji nastavio usavršavanje glasa.

Pesma “Još sam tvoj” odabrana je od strane nacionalnog Hit-fm radija, Jat radija i S-radija (što se inače vrlo teško “zaslužuje” na stanicama koje promovišu samo kvalitetnu muziku i to  je još jedna potvrda njene vrednosti)  i počela je već ovih dana da se vrti na radio stanicama u Srbiji. Što sve zajedno znači – hit u najavi.

negoslava’s blog

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitaj i :
Close
Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com