DruštvoRegion

Bogorodica otkrila devojčici lekoviti izvor! Čudotvorna voda manastira

Istorija manastira Đunis je vezana za život Milojke Jocić trinaestogodišnje devojčice kojoj se jednog dana na izvoru vode, javila Presveta Bogorodica. Ona joj je tada objasnila da se Milka nalazi na izvoru lekovite vode i mestu isceljenja mnogih te da nije loše da se na tom mestu podigne Crkva.

Za ovaj događaj se brzo pročulo, pa su mnogi bolesni i nevoljni počeli da dolaze po vodu kojom su se isceljivali. To je donekle i nagnalo lokalno sveštenstvo da 1934. godine, po blagoslovu svetog vladike Nikolaja Velimirovića, Episkopa žičkog, na ovom mestu podignu drveni hram posvećen Pokrovu Presvete Bogorodice.

Manastir Đunis postao je poznat zahvaljujući čuvenoj knjizi ” Voda iz kamena ” Ljiljane Habjanović – Đurović u kojoj je, uz proverene istorijske činjenice, opisala ovaj nesvakidašnji događaj iz života devojčice Milojke Jocić, iz sela Đunisa kod Kruševca.

Danas na desetine hiljada vernika godišnje pohodi selo, ne bi li na svetom izvoru pronašli lek za svoju bolest. Kako se priča, na tom mestu mnogi nepokretni su prohodali, slepi progledali, a brojni su i oni koji su povratili moć govora.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitaj i :
Close
Back to top button