Društvo

Bogdan je sada dobro, popio je mleko i uspavao se

U selu Cerje pronađeno je mladunče divlje svinje staro svega jedan dan. Ono je sada u sigurnim rukama, nalazi se u Zoo kutku Udruženja Zoo Planet.

Kako kažu iz Udruženja, sinoć su meštani sela Cerje čuli lavež pasa koji su isterali divlju svinju sa prasićima koja je prolazila u blizini.

“Pretpostavlja se da je jedno prasence od straha zalutalo, a majka i ostali mladunci su pobegli. Meštanin sela je izašao u dvorište i čuo šuškanje. Došao je do tog mesta i kada je prišao zatekao je prasence sakriveno u žbunu”, kaže Dušan Stojanović iz Udruženja “Zoo Planet”.

Nakon što je čovek pronašao prasence, kontaktirao je Zoo patrolu Udruženja “Zoo Planet”.

“Naša ekipa je otišla da ga preuzme. Po pupčanoj vrpci ustanovili smo da nije starije od 24 sata. Dovezli smo ga u Zoo kutak, utoplili i nahranili specijalnim mlekom za prihranu mladunaca”, kaže Stojanović.

Iz Udruženja kažu da je mladunče divlje svinje prihvatilo mleko i nakon toga se uspavalo. A dok je noćas spavao, dobio je i ime.

“Radosni smo što smo pomogli ovom mališanu kome smo dali ime Bogdan i nadamo se da će u našim rukama biti srećan i bezbrižan dok ne odraste”, zaključuje Dušan Stojanović.

Kada odraste i bude spreman za samostalan život, biće vraćen u prirodu. Inače, ovo je prvi put da je u Zoo kutak stiglo divlje prase.

Ako želite da pomognete Bogdanu i drugim životinjama Zoo kutka možete to učiniti ovde.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com