DruštvoKultura

Bogat muzički program na ovogodišnjem Evergrin festivalu

Drugi po redu festival Evergrin, koji je od ove godine proglašen za gradsku manifestaciju, biće održan 30. i 31. maja, a prema najavama organizatora posetioce očekuje bogat muzički program i vanvremenski hitovi.

Ove godine, kao i prethodne, održavanje festivala je planirano na Letnjoj pozornici, ali zbog loših vremenskih uslova najverovatnije će biti premešten u Dom Vojske, poručila je Svnežana Jovanović, direktorka festivala.

 

Snežana Jovanović; Foto: P. V.

“Grad je obezbedio da bude besplatna manifestacija, ali zbog toga što se predviđa loše vreme, verovatno će biti izmešten u Dom Vojske. Na ulazu će se deliti karte, da bi publika znala gde da sedne, ukoliko bude mogućnosti biće predviđeno i negde da stoje, ali takva je situacija, zaista se predviđa loše vreme”, rekla je direktorka festivala.

Kao uvod u festival 29. maja, u Gradskoj kući, održaće se promocija zbirke pesama Duška Arsenijevića, čiji su tekstovi korišćeni u mnogim pesmama.

Prvi koncertni dan je 30. maja, od 20,00 časova, i očekuje se revija izvođača, od Željka Bebeka, Galeta Kerbera, Radmile Karaklajić, do Tijane Dapčević i drugih vokalnih izvođača.

Na finalnoj večeri, 31. maja, biće dodeljena nagrada grupi Bajaga i Instruktori, koji su ove godine nagrađeni i od Udruženja kompozitora Srbije, a oni će zajedno sa orkestrom Impresija izvesti simfo-rok koncert, poručuju organizatori.

Milica Štrbo; Foto: P. V.

“Nagrada koju ćemo ove godine dodeliti Bajagi i Instruktorima je za njihov celokupan dosadašnji rad. Svi znamo koji je njihov doprinos pop i rok kulturi u našoj zemlji i jako smo zadovoljni što su oni, da tako kažem, oberučke prihvatili da dođu u naš grad”, rekla je Milica Štrbo, seletkor ovogodišnjeg festivala.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je nema bojazni da neće biti posećenosti, jer se u isto vreme preklapaju festivali PozitivNi i Evergrin, jer je interesovanje publike veliko.

Darko Bulatović; Foto: P. V.

“U budućnosti se može razmišljati da se pokrije i jul mesec, koji je najmanje pokriven ovakvim sadržajima. Tako da će se sigurno razmišljati u tom pravcu, ne samo menjanje termina postojećih festivala, već i uvođenje novih, koji će oplemeniti kulturno leto Niša”, istakao je Bulatović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com