Promo

Bog je uvek tu da prigrli i kada osećate patnju: A zašto deca pate-glavno je pitanje? (VIDEO)

U narednom predavanju Devida Ašerika govori se o patnji, o njoj kao takvoj a glavna nit je i pitanje – Zašto deca pate?

Polazi se od osnove da je BOG LJUBAV-on je ljubav u suštini svoje prirode, ističe Ašerik. Ljubav prema njemu je osnova na koju se sve nadograđuje.

Bog je voleo i tako je stvarao, tako počinje Biblija.

Ašerik u svom predavanju objašnjava zašto parovi odlučuju da imaju decu. Šta parovi dobijaju time i šta je u osnovi potrebe za podmladkom. Sve ovo on povezuje i sa postankom društvenih mreža i njihovom povezanošću, kako Facebook jeste ljudima ponudio sve ono što je svima nama bilo blisko a imali smo želju da se povežemo.

Kroz čitavo predavanje provlači se pitanje zašto ljudi ne mogu da veruju, jer je oko njih patnja na sve strane. Ašerik svoje tvrdnje potkrepljuje Darvinovim teorijama i zapisima koji otkrivaju i pokreću na neka druga razmišljanja i iznosi argument za razumevanje patnje.

„Ljudska patnja postaje prividna, ali kako to prihvatiti ako znamo da živimo u svetu koji je prepun patnje. Biblija vam daje potpunu slobodu da osetite boli ne traži od nas da bol ne priznajemo“, ističe Ašerik.

On se sve vreme naslanja na knjige koje već postoje Meltona, Darvina i sve upoređuje sa činjenicama koje su napisane i onim što čovek kroz život iskustveno stekne kao saznanje.

Ašerik ističe da Bog prilazi ljudima dok pate. On nije tu da „zapuši rupe“ kako je pokazao ali je tu da prigrli. Bog nije „kriv“ za posledice koje smo sami izazvali, već prilazi u pomoć, što je najbitnije. On ovde navodi i pisane reči Dostojevskog koje nagone na razmišjanja.

Bog nije po strani i udaljen, kaže Ašerik. U nastavku predavanja dobićete odgovore na mnoga pitanja a neke tvrdnje nateraće vas na razmišljanja iz kojih ćete izvući brojne životne pouke. Uživajte u predavanju koje sledi.

Više na ovu temu možete da pročitate na Traganja.org.

Za više tekstova posetite traganja.org

Prvih deset čitalaca koji pozovu na broj 060/80 – 80 – 119 dobijaju knjigu na poklon.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com