Društvo

Bobin bicikl za kojim se svi okreću

Slobodanka Boba Milićević Mišić je niškoj, a sada već i široj javnosti, poznata po tome što je ulicu u kojoj živi, Ivo Lola Ribar u strogom centru grada, pretvorila u oazu za selfije oslikavši stabla u uličnom drvoredu. Nišlije kažu, a turisti im se pridružuju, da su u ovoj ulici napravili najlepše fotogafije. Nije tu kraj iznenađenjima koja Boba priređuje sugrađanima, a činjenica je da, čega kod se dotakne njena ruka postaknuta njenom maštom, postane neobično i nesvakidašnje.

To je slučaj i sa Bobinim biciklom sa koji se decenijama druži. Nema tog Nišlije koji se nije okrenuo za njim dok Boba odlazi na pijacu ili u rekreativnu vožnju. I to sa razlogom bicikl ove niške doktorke je pravi izazov za sve kreativce.

 

Bobin bicikl; Foto: V.P.

„Kupila sam ga kada sam završila medicinu i bio je to moj poklon sebi za diplomiranje“, kaže Boba. „Donela sam ga iz Nemačke, a zaljubila sam se u njega na prvi pogled. Kako su godine prolazile tako je bicikl je bio taj sa kojim sam podelila sve radosne i one manje radosne trenutke“.

Prijateljstvo između Bobe i njenog bicikla je raslo iz dana u dan, iz godine u godinu i postajalo je čvršće.

„Pomalo smo pratili i modu“, dodaje Boba.

Bobin bicikl; Foto: V.P.

Tako je bicikl od originalnog izgleda u jednom trenutku postao trkački, pa se onda ponovo vratio na stari izgled, a kako je Boba postojala ozbiljnija tako je i bicikl dobijao novi izgled. Sada izgleda sasvim romantično i nedoljivo.

„Gde kod da otputujem, a dosta sam putovala po svetu, donela sam neki deo za svoj bicikl. Zvonce sam zamenila trubom, a biciklu sam dodala i korpe koje su mi sada potrebne zbog kupovine. Donela sam ih iz Mađarske“, priča Boba.

Bobin bicikl; Foto: V.P.

I ne samo donela več i „obukla“, ukrasila, stavila cvetove. Boje su usklađene tako da bicikl sada liči na „malu damu“ koja šeta niškim ulicama, a Nišlije se okreću za njim, uzdišu i potajno žele da i oni imaju isti takav.

Razdvoji se Boba od svog bicikla samo u toku zime, a sada koristi poslednje lepe sunčane dane da zajedno „prokrstare“ niškim ulicama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com