Društvo

Blokirali put! Meštani LJUTI, traže HITNO rešenje (VIDEO)

Žitelji niškog naselja „Nikola Tesla“ danas popodne blokirali su saobraćaj na putu ka Niškoj Banji nezadovoljni ponašanjem grada prema njihovom dugogodišnjem problemu koji je rezultirao još jednom saobraćajnom nezgodom jutros kada je automobil naleteo na četiri devojčice, od kojih je jedna teško povređena.

“Obećali su nam sve i svašta. Danas je na našem protestu bio i gradski većnik zadužen za saobraćaj Igor Vojinović i prvo je tražio da mu damo dva meseca da postave semafor a onda kada smo mi rekli da se nećemo pomerati danima ako se hitno nešto ne reši, on nam je obećao da će u ponedeljak početi montiranje platforme, kao ispred Tržnog centra Kalča što će usporiti saobraćaj a dobićemo i dežurnog policajca baš tu dok semafor ne bude postavljen”, rekao je za Niške Vesti jedan od meštana.

Neka od ideja je i da se na ovoj lokaciji postavi kružni tok kako bi se usporio saobraćaj na putu Niš-Niška Banja.

Većnik Vojinović rekao je da su još pre šest meseci nabavljeni semafori za raskrsnicu sa Nišavskom ulicom ali ne mogu da budu postavljeni zbog brojnih podzemnih instalacija koje tuda prolaze. On je obećao i da će semafori biti postavljeni do kraja avgusta u okviru kompletne rekonstrukcije Bulevara cara Konstantina.

Delegacija naselja „Nikola Tesla“ ima za sutra ujutru zakazan sastanak sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem.

Za medije je danas govorio otac jedne od povređenih devojčica Slobodan Đorđević.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com