Društvo

Blizu pola miliona dinara obezbeđeno na licitaciji LFN-a i NTP-a

Na drugom rođendanu Naučno tehnološkog parka u Nišu, kao deo svečanosti u okviru obeležavanja godišnjice, organizovana je partnerska licitacija Lokalne fondacije Niš i NTP-a. Ukupno 20 predmeta se našlo na nadmetanju, a njihovom prodajom obezbeđeno je 441.200 dinara.

Kompletan novac biće uložen u razvoj i ulepšavanje grada, kroz podršku formalnim i neformalnim grupama građana u Nišu, na konkursima koje raspisuje LFN.

Željom da uvrsti licitaciju u zvanični program rođendanske ceremonije, NTP je pokazao posvećenost razvoju zajednice i društveno odgovorno delovanje, čime potvrđuje da je ne samo centar nauke i tehnologije, već i institucija od znatno šireg značaja.

Među predmetima za koje su liciteri imali prilike da se nadmeću bili su sportski rekviziti, umetničke slike, vaučeri za kulturne, sportske i druge manifestacije. Najveći iznos plaćen je za majicu sa potpisom Novaka Đokovića, čak 62.000 dinara.

Značajan iznos koji je ovim putem obezbeđen biće usmeren za podršku idejama građana na novim konkursima, u oblastima koje podržavamo: kultura, umetnost, obrazovanje, sport, uređenje grada.

Podsetimo, LFN je na dva javna konkursa u 2021. godini podržao već 15 inicijativa građana, među kojima su uređenja međublokovskih površina u gradu, oslikavanje murala, rekonstrukcija domova kulture, pokretanje ulične galerije u centru grada… Za veliki javni konkurs koji je raspisan u maju ove godine opredeljeno je ukupno 18.000 evra, što će biti raspoređeno za realizaciju minimum 10 ideja. Na Konkurs su pristigla 44 predloga, a rezulati će biti objavljeni na sajtu LFN 20. juna.

Naučno-tehnološki park Niš je organizacija koja u bliskoj saradnji sa Univerzitetom i akademskom zajednicom obezbeđuje infrastrukturu i usluge za pomoć inovativnim preduzećima u ostvarivanju poslovnih uspeha na tržištu, posebno u oblasti visokih tehnologija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com