Društvo

Blizu hiljadu paketića za mališane iz Merošinskog kraja

Kako bi kraj godine obeležili na najbolji način a u susret predstojećim Novogodišnjim i Božićnim praznicima Opština Merošina organizovala je za mališane sa teritorije ove opštine podelu novogodišnjih paketića za decu do šest godina.

Na čelu sa predsednikom Privremenog organa Sašom Jovanovićem, uz pomoć Skupštine i Narodne biblioteke deca iz svih merošinskih sela i iz same Merošine dobiće paketiće čija je podela organizovana u čak dva dane jer je brojanjem utvrđeno da ima blizu 1000 mališana koji imaju prava na paketić.

Foto: Narodna biblioteka Merošina

“Naša opština nema problem sa natalitetom i ja sam presrećan kada u dva dana možemo da u renoviranoj sali biblioteke možemo da ugostimo decu iz naših sela i podelimo im novogodišnje paketiće. Siguran sam sledeće  godine ova sala biće punija decom jer su oni naše najveće blago i za njih sve činimo, a rad naše opštine usmerena je baš na razvoj nataliteta i podršu porodicama sa decom”, rekao je Saša Jovanović, predsednik Privremenog organa Opštine Merošina.

Ove godine podela paketića organizovana je u obnovljenoj sali Narodne biblioteke koja je raskošno ukrašena da dočara novogodišnju atmosferu.

Juče je bio prvi dan podele, a danas će podela biti nastavljena. Juče su paketiće dobili deca iz Azbresnice, Aleksandrova, Arbanasca, Bresta, Batušninca, Baličevca, Biljega, Dudulajca i Donje Rasovače.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com