Virus KoronaZdravlje

Blizu 1.000 pacijenta pregledano juče u Kovid ambulantama Doma zdravlja u Nišu

U kovid ambulantama Doma zdravlja Niš, namenjenu odraslom stanovništvu, u toku jučerašnjeg dana javilo se 929 pacijenata, saopštila je ova zdravstvena ustanova.

 

“Od ovog broja 292 pacijenata javilo se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid ifekciju, dok je 637 pacijenata obavilo kontrolni pregled”, objašnjavaju.

Lekari Službe za radiološku dijagnostiku primili su 110 pacijenta kojima je urađena radiografija pluća. Testirano je 84 pacijenata PCR metodom.

“Trudimo se da odradimo najveći deo posla i da u Klinički centar šaljemo samo najteže pacijente”, kazao je direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan.

 

Da podsetimo, zbog povećanog broja pacijenata u Кovid ambulanti „Duvanište“ niški Dom zdravlja otvorio je još jednu. Od juče zdravstvena ambulanta “Čair” zbrinjava pacijente sa simptomima kovida.  Ova ambulatna prima pacijente svakog dana od 07:00 do 22:00 časa.

Pročitajte još…

Čak 800 pregleda u jednom danu u kovid ambulanti u Duvaništu

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com