Sport

Bliznakinje iz Niša osvojile bronzane medalje na prvenstvu Srbije u džudou

Bliznakinje iz Niša Iva i Jana Mitrović, članice Džudo kluba “Kinezis”, osvojile su bronzane medalje na prvenstvu Srbije u džudou za mlađe pionirke i pionire, koje je održano minulog vikenda u Beogradu.

U veoma jakoj konkurenciji 232 takmičara iz 71 kluba, Iva i Jana imale su po tri pobede i jedan poraz, što je bilo dovoljno da se okite srebrnim odličjem u kategoriji do 40 kilograma.

Da je njima ovo tek drugo učešće u ovoj kategoriji, a od pre dve godine takmiče se u ovoj konkurenciji, činjenice su koje dodatno govore o ostvarenom uspehu na državnom prvenstvu Srbije.

Foto: M. M.

“Možemo da najavimo da će sledeće godine biti glavni favoriti za osvajanje titule prvaka države, da li u jednoj ili dve težinske kategorije, s obzirom na to da su bliznakinje, to ćemo tek da vidimo. Na njima je da vredno vežbaju i slušaju svog trenera Igora Nurkića”, ističu iz njihovog kluba.

Podsetimo, Ivin i Janin otac je poznati niški džudista i profesor fizičkog vaspitanja Miodrag Mitrović koji više od šest godina sam podiže svoje tri ćerke, nakon što mu je iznenada od karcinoma preminula supruga u 34. godini života.

Početkom godine Niške Vesti porkrenule su inicijativu da nekako usreće dve bliznakinje. Odazvala se Emmezeta koja je devojčicama poklonila laptop računar.

Pročitajte još:

Emmezeta i Niške Vesti poklonom iznenadile devojčice kojima je majka iznenada preminula

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com