KolumnaНекатегоризовано

Blag reč, Baba-Grozdine zaplanjske priče: Pileća trtica

Gočka vreme sam trpela i kad se više neje moralo trpi. Imamo si sag sve, ič ne oskuđujemo al, naviklo toj da se stiska pa se nekako i n-umeješ proboraviš i prospiš kad projde tolko vreme u stiskanje i šparanje.

Al mi jemputke dozle, nikuj mi neje kabat, sama sam si takoj započela i sama sam si trebala odamno i prekinem.
Sedomo da ručujemo, sve sam zgotvila dok dojdoše od rabotu, samo je snajka postavila astal, kad će moj sin: ”Majke, eve ti tebe trtica, ti trticu najvoliš”.

Prog’lnu ti ja onaj zalčak u usta što mi beše, pomisle se, pomisle pa mu reko: ”Sinko, volela je majka trticu da bi vi imali da pojedete bataci i belo meso. Nego ti uzni tuj trticu pa gu turi pred kuče, ko i onej što si ji za kuče i kupil. A majka, ako trticu i sag trebe da jede, bolje da si jede klot čorbu”.

Pocrvene onoj mojo dete, snajka dovati da meša s kutlaču po onuj čorbu, turi mi jadac, vika: ”Ajde male da ti i ja kršimo jadac, manete se od tej trtice, vetrti gi pa nji, vidiš li da će ti se sin rasplače od muku, sag mu tek doodi u glavu”.

Decu si volim, svu krv bi im sag dala da im zatrebe, ali je redno da si malko povolim i mene. Ono, mož je trebalo jošte poranške da ji naučim da bi i mati jednula bataci, pa bi se mož i sami setili da mi i mene sipnu mesence u tanjir, ali sam si sama kabat što nesam.

Neje za džabe Mileva jedamput napraila vanilice, znajejeći da ji njojan sin ne voli. Pa kad je on videl toj, počel da ju grdi, ”zašto si majke napraila vanilice kad znaš da ja nji ič ne volim”, a ona uzne pa mu rekne: ”baš zatoj, sine, da i mi stignemo na red da nešto izedemo”.

Sami si pogrešimo, nesu ni deca ništa za kabat kad ji na vreme nesmo naučili, a posle ni kriv đavol.
Jes, ja sam najgora pa ću cel život samo koske od pileće trtice da glođem.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com