Hronika

Bjelogrlić: Žao mi je što sam naseo na provokacije

Glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić izjavio je danas nakon završetka saslušanja i izlaska iz pritvora da mu je žao što je naseo na provokacije Predraga Gage Antonijevića koje, kako je rekao, traju više od godinu dana.

 

“Žao mi je što se gospodin Antonijević pojavio, ne znam zašto, baš u trenutku kad sam imao dve veličanstvene premijere. Žao mi je što nisam izdržao da dostojanstveno ignorišem te njegove grozne provokacije i što sam dozvolio da ovo baci senku na divne dogadjaje u Nišu”, rekao je Bjelogrlić po izlasku iz zgrade Osnovnog javnog tužilaštva.

Bjelogrlić je rekao da se nije uputio ka Antonijeviću dok su sedali u lobiju hotela, već da je krenuo u toalet.

“Tek na njegovo dobacivanje sam reagovao”, istakao je Bjelogrlić i zahvalio se ljudima iz tužilaštva i policije.

On je rekao novinarima da se uvek pitao zašto voli Niš, a sada je shvatio da je to zbog toga što je ovaj grad i u najtežim trenucima uz njega.

“Zahvaljujem im se što su bili profesionalni, što nisu podlegli pritiscima i što su mi dali mogućnost da objasnim šta se zaista desilo. To što se zaista desilo nije ono što su pisali režimski tabloidi”, kazao je Bjelogrlić.

Bjelogrlićev advokat, Goran Draganić je rekao novinarima da je postupak pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Nišu vodjen profesionalno i kvalitetno.

“Bilo je otežano raditi nakon jučerašnjeg nezapamćenog medijskog linča koji je vodjen od strane tabloida”, rekao je Draganić.

Istakao je da kod Bjelogrlića nisu nadjene nikakve psihoaktivne supstance i nedozvoljene količine alkohola.

Zamenik niškog Osnovnog javnog tužioca Vladimir Stanojević rekao je po završetku saslušanja da je osumnjičeni je u svojoj odbrani u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela i izrazio žaljenje zbog tog dogadjaja.

“Imajući u vidu ovakvu odbranu osumnjičenog i prikupljene dokaze, postupajući tužilac je odlučio da se ukine zadržavanje Draganu Bjelogrliću, s tim što će krivični postupak protiv osumnjičenog biti nastavljen, prikupljanjem novih dokaza”, rekao je Stanojević.

Prema rečima Stanojevića, u Osnovnom javnom tužilaštvu za sada je saslušan samo Bjelogrlić.

“Nastavlja se postupak gde će biti ispitivan oštećeni, svedoci i obavljena druga veštačenja koja su potrebna”, rekao je Stanojević.

Bjelogrlić je osumnjičen za krivično delo nasilničko ponašanje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. На снимку ( https://youtu.be/DQDtDvT9S9Q) се види следеће: Антонијевић и Бјелогрлић немају директан визуелни контакт, седе у два угла исте просторије. До 15 те секунде снимка обојица мирно разговарају са својим пратиоцима. У 16 ој секунди Бјелогрлић мирно устаје и хода коридором у 25 ој секунди је у визуелном контакту са Антонијевићем који је окренут на лево према својим саговорницима. Он није још приметио Бјелогрлића. У 26 ој секунди Б. нагло скреће ка А. Антонијевић је и даље окренут на лево и разговара. Нема визуелни контакт са Б. У 27 ој секунди Б. је пред А. који га још увек није приметио, и задаје први ударац. У тренутку скретања 26. 2 секунда пребацује тежину на леву ногу а десну руку забацује уназад, као припрему за ударац. Ударац није аперкат већ кроше са закривљеном путањом да би се повећала силина ударца. Овакав тип ударца се ретко користи у афекту јер тражи припрему. Антонијевић у тим тренуцима је јако нагнут на леву страну и гледа право у саговорницу и делом у саговорника.Ниједан од три пратиоца није подигао главу и приметио прилазак Бјелогрлића. Боксерска анализа, ако немате ништа против.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com