Hronika

BIZARNO: Ukradena nadgrobna ploča. Potrešena supruga se pita ko može da uradi nešto tako mizerno i neljudski?

Od pohlepe lopova ni mrtvi nemaju mira!

Nadgrobna ploča, ukradena je sa grobnog mesta porodice Dimitrijević u naselju Brzi Brod. Prema rečima Sanje Dimitrijević, kojoj je suprug preminuo pre 12 godina, nestala je jedna od dve ploče sa grobnog mesta.

 

“Dobila sam poziv od sestre preminulog supruga, njene prve reči su bile “Sanja, nema nadgrobne ploče, neko je ukrao”. Bila sam u šoku, iznanađena i zatečena! Sa starijim sinom Nemanjom sam otisla na groblje u Brzom Brodu i sa puno bola i tuge, imala sam šta i videti, ploče nije bilo. Pozvala sam policiju, objasnila sam celu situaciju, ekipa je izašla na lice mesta, napravili zapisnik, slikali”, priča zaprepašćena supruga.

Ona kaže da je ploča velika i teška. Dužine je dva metra, a široka jedan metar. Kada joj je umro suprug zakupila je dva grobna mesta i na njima su stajale dve mermerne ploče. Ukradena je samo jedna.

“Ne znam kako da objasnim svoju bol i tugu, nakon svega što se desilo. Suprug je poginuo pre 12 godina, ostala sam sama sa sinovima Nemanjom koji je tada imao 7 godina i Lukom koji je imao 4 godine. Uz sva odricanja, svakodnevni rad, ja sam suprugu podigla spomenik, i eto šta sam doživela da neko, ne znam ni ja sama ko, uradi nesto tako mizerno, tako neljudski, da skrnavi grob. Šta reći posle svega, ja ne znam kako ljudi imaju srca da urade tako nešto. Ne znam da li će taj neko posle ovoga sto je uradio, imati imalo griže svesti, kako će moći živeti sa tim. Da li će se nekada setiti da je uništio uspomenu, oskrnavio grob, jednog oca, supruga, sina, brata”, kazala je Sanja Niškim Vestima.

Foto: Sanja Dimitrijević

Sanja ističe da je veoma ogorčena jer je došlo takvo vreme da ni mrtvi ne mogu da imaju mir od lopova i huligana..

“Kome treba ta ploča, gde će sa njom, hoće li je prodati, hoće li je baciti? To su pitanja na koje ja od juče ne mogu da nađem odgovor. Ovo je veliki šok za mene i moju porodicu. Iskreno se nadam da će nadležni organi uspeti da urade nešto, da pronađu te koji skrnave grobove, kako se ovo ne bi dogodilo još nekoj porodici”, ističe Sanja Dimitrijević.

 

Foto: Sanja Dimitrijević

U niškoj policiji potvrdili su Niškim Vestima da je potvrđena krađa.

“Imali smo prijavu da je sa jednog grobnog mesta ukradena mermerna ploča. Policija je izašla na lice mesta i u toku je rad na pronalaženju počinioca i utvrđivanju svih okolnosti. O slučaju je obavešnteno Osnovno javno tužilaštvo”, kažu u Policijskoj upravi u Nišu.

Ovo nije prvi slučaj krađe na grobljima u Nišu. Krali su se spomenici, biste, predmeti od mesinga, budu oštećene mermerne ploče, ali da se ukradu nadgrobne ploče, nije čest slučaj.

Foto: Sanja Dimitrijević

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. A kao ne znate ko je ukrao tako nesto i zbog cega? Svi u policiji ostavke i otkazi. Kao ne zna se ko voli takve stvari da uzima. Samo ih zalite i bacajte novac po centru i sponzorisite a posle kukajte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com