Sport

Bivši predsednik kluba izgubio spor sa Radničkim

Apelacioni sud u Nišu odbio je kao nesnovan tužbeni zahtev bivšeg predsednika fudbalskog kluba Radnički iz Niša, Zorana Bankovića, kojim je želeo da naplati skoro 10 miliona dinara od kluba.

Klub sa Čaira saopštio je da je Banković iznos od 9.960.18 dinara, zajedno sa kamatama, želeo da naplati na ime navodnog zajma klubu, ali je Apelacioni sud u Nišu doneo presudu u korist kluba.

“Usvajajući žalbu kluba, Apelacioni sud u Nišu je ukinuo presudu Višeg suda. Na taj način je sprečeno nametanje novih finansijskih troškova kojima bi se klub u potpunosti uništio”, navodi se u saopštenju Radničkog.

U saopštenju piše da je Apelacioni sud u Nišu ustanovio da je Viši sud u Nišu pogrešno utvrdio činjenično stanje zbog prihvatanja sporne priznanice i verifikacije, što je bila osnova za obaranje presude i donošenje presude kojom se odbija zahtev Bankovića.

“Apelacioni sud je takođe ustanovio da navodna pozajmica klubu, koju je potraživao Banković, nije potvrđena odlukom ili aktom Radničkog iz Niša, odnosno ne postoji ni jedna odluka Upravnog odbora kluba kojom se odobrava uzimanje zajma od Bankovića”, saopšteno je iz kluba sa Čaira.

Navodi se da je Apelacioni sud utvrdio da Banković nije pružio dokaze da je zaista davao lična sredstva klubu u skladu sa nekim ranije postignutim dogovorom.

Presudom je odlučeno da Banković isplati Radničkom sve sudske troškove u visini od skoro milion dinara, naveo je klub.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com