Hronika

Bivši direktor Gerontološkog centra pušten iz pritvora

Bivši direktor Gerontološkog centra Milan Stevanović braniće se sa slobode, pošto je Apelacioni sud preinačio je odluku Višeg suda u Nišu i ukinuo mu pritvor, posle osam i po meseci od hapšenja.

Stevanović se tereti da nije preduzeo mere za suzbijanje epidemije Kovida-19 u ovoj ustanovi zbog čega je preminuo 51 korisnik, Portparol Višeg suda Irena Gušić je saopštila da je Stevanović pušten na slobodu rešenjem Apelacionog suda, donetim 31. decembra.

Viši sud je 28. decembra Stevanoviću produžio pritvor za još 30 dana zbog uznemirenja javnosti i zaprećene kazne za delo koje mu se stavlja na teret, ali se njegov branilac žalio na ovu odluku pa je Apelacioni sud preinačio.

Stevanović je uhapšen sredinom aprila ove godine nakon što je u Gerontološkom centru korona virusom zaraženo 135 korisnika i četvoro zaposlenih.

Optužen je za teško delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom prenošenja zarazne bolesti za koje je zaprećena kazna zatvora do 12 godina.

Više javno tužilaštvo u oktobru je protiv Stevanovića podiglo optužnicu, ali je Viši sud vratio i naložio dopunu istrage

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com