Društvo

Bitka za znanje: Takmičenje u robotici ovog vikenda u Nišu

Takmičenje osnovaca u programiranju mBot robota biće održano u subotu 24. februara od 12 časova u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Nišu.

Ova faza takmičenja je regionalnog karaktera i 24. februara istovremeno se organizuje u Nišu, Beogradu i Novom Sadu, a na njemu će ukupno učestvovati oko 100 ekipa sa preko 300 učenika.

Na takmičenju u Nišu nadmetaće se 34 škole iz Niša, Trupala, Kraljeva, Leskovca, Kragujevca, Kruševca, Paraćina, Despotovca, Bora, Negotina, Trstenika i drugih okolnih mesta, navedeno je u saopštenju.

Takmičenje pod nazivom KODigranje organizuje se u sklopu akcije Bitka za znanje, koju sprovodi Fond B92, a u okviru koje je do sada 431 škola u Srbiji dobila po 5 mBot robota uz pomoć kojih učenici od 5. do 8. razreda, uz mentorsku podršku svojih nastavnika koji su prethodno prošli obuku za korišćenje robota u nastavi, uče osnove kodiranja i programiranja.

Ovaj humanitarno-edukativni program Bitka za znanje, ima za cilj uvođenje programiranja – najperspektivniijeg zanimanja u osnovne škole i motivisanja učenika da se u budućnosti bave naukom, tehnologijom, inženjerstvom i informatikom, dodaju.

Po 10 najboljih ekipa koje u Beogradu, Novom Sadu i Nišu ostvare najbolji rezultat plasiraće se u veliko finale koje će u drugoj polovini aprila biti organizovano u Beogradu.

Program Bitka za znanje podržan je od strane nekoliko desetina društveno odgovornih kompanija, Vlade RS, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstva nauke, prosvete i tehnološkog razvoja, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Privredne komore Srbije.

Prikaz rada učenika OŠ “Zoran Đinđić”; Skinuto sa sajta bitkazaznanje.rs

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com