Društvo

Biraš i bereš sam

“Biraš i bereš sam”, tako porodica Stanković reklamira svoje proizvode, a radi se o povrću koje uzgajaju u svojim plastenicima u selu Tasković. Reklama je ispisana rukom na drvenoj tabli, a da bi sve bilo još očiglednije i privlačnije onima koji žele da kupe robu ispod table se nalazi gajba u kojoj su paradjaz, paprika i krastavac.

Originalna ideja koja nikog ne ostavlja ravnodušnim, a mami i da se svrati do imanja porodice Stanković. Da se razgleda, ubere malo povrća i razgovara sa domišljatim domaćinima.

Reklamna tabla se, inače, nalazi na Državnom putu 224 koji vodi od Niša ka Gadžinom Hanu.

“Na osam ari imamo četiri plastenika u kojima gajimo najkvalitetnije povrće. Cene kod nas su kao i na niškom kvantašu, a kupac samo bira šta će pojesti. Sigurni smo u kvalitet tako da mogu da biraju do mile volje”, kažu vlasnici plastenika koji su povrtarstvom počeli da se bave kao penzioneri, Vesna i Gile Stanković.

Kažu da im je ova reklama dovela puno kupaca. Njima je drago da neko svrati do njih. Tako malo i prekrate duge dane u razgovoru sa kupcima koji sami idu kroz plastenike i biraju robu koju će poneti.

Foto: Privatna arhiva

Dodaju da je “glavni krivac” za ovakav način reklamiranja njihovih proizvoda njihov pokojni prijatelj i učitelj Nenad Stamenković.

“Uz rakijicu i salatu od paradajza sa mojim pokojnim prijateljem pričali smo o prodaji povrća i on je smislio kako da privučemo mušterije”, kaže Gile Stanković.

Stankovići se ne oslanjaju samo na ovaj način prodaje svojih proizvoda. Njihovo povrće se može kupiti i  u centru Gadžinog Hana.

“Imamo kupce i tamo,  ali ovde je nekako “slađe” da se kupi”, veli Gile koji se uveliko priprema i za sezonu dinja i lubenica koje su u završnoj fazi zrenja. “Nema ništa slađe nego pojesti sveže, tek ubrano”, kaže on.

I u pravu je jer je ukus tek ubranog paradajza dopunjen i mirisom koji može da se oseti samo pored vreže na kojoj je uzreo. Kada se nađe u gajbici sve je već, nekako, drugačije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com