Kultura

Bioskop pod zvezdama u dvorištu Oficirskog doma

Mladi ambasadori iz Niša i Italijanski institut za kulturu iz Beograda, u saradnji sa bioskopom Kupina, organizovali su ovog vikenda gledanje filmova na otvorenom.

U Dvorištu Oficirskog doma u Nišu večeras od 21 sat biće prikazan poslednji iz ciklusa filmova italijanske kinematografije.

FOTO: B.K.

Epidemiološka situacija je poremetila planove i realizaciju brojnih kulturnih dešavanja u gradu. Bioskopske sale su zatvorene, zbog čega smo pokrenuli projekat bioskop pod zvezdama i našim sugrađanima priredili užitak gledanja filmova na velikom platnu. Publika je oduševljena i čini se da im nova epidemiološka pravila nisu umanjila doživljaj. Kapacitet dvorišta Oficirskog doma nije veliki, ali uz poštovanje preporučene fizičke distance, mesta ima za oko 40 gledalaca“, kaže Branko Krsmanović iz Mladih ambasadora, najavljujući slične programe tokom leta.

Foto: B.K.

Prema reakcijama posetilaca prethodna dva dana očigledno je da su se uželeli kulture i ovakvih dešavanja. U pregovorima smo sa još nekoliko institituta kulture, pa ako bude interesovanja organizovaćemo novi bioskop pod zvezdama“, dodaje Krsmanović.

Svi filmovi su sa srpskim titlom, a ulaz je slobodan.

Večeras od 21 sat biće prikazan film „Anđeo milosti“ reditelja Enrika Paua, koji je snimljen po istoimenom romanu Mikele Murđije.

Ovo je priča o Aneti koja je čuvala nasleđenu tajnu, o milosrdnom ubijanju, prenošenu sa generacije na generaciju. U svom sardinijskom svetu predaka, ona je Akabadora: i pored svojih godina, ona je snažna žena koja je primorana da živi život pod strogošću drevnog obreda. Drugi svetski rat donosi duboke društvene promene, pomažući Aneti da pređe čistilište otkrivajući neistraženi put ljubavi.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com