KulturaRegion

“Bilo jednom u Srbiji” film o srpskom Mančesteru. Traže se deca glumci

“Bilo jednom u Srbiji” naziv je filma čija se prva klapa očekuje početkom narednog meseca.

Reč je o filmskoj priči o zlatnom dobu srpskog Mančestera, kako je u to vreme nazivan grad Leskovac.

U toku je prijavljivanje za kasting na kojem bi trebalo da bude izabran glumac za jednu od važnijih uloga u filmu “Bilo jednom u Srbiji”, ulogu dečaka štiglančeta.

Na kasting se mogu prijaviti dečaci od 10-do 14 godina. Potrebno je da mobilnim telefonom naprave snimak u trajanju od jednog minuta, u kojem će biti sadržano ime i prezime, koju školu pohađa, šta najviše voli da jede, kontakt telefon, dve fotografije, a poželjno je, mada nije presudno, da sviraju neki instrument ( violina, gitara…) što takođe treba navesti u snimku. Prilikom snimanja ovih podataka telefon držati horizontalno i lice snimiti iz blizine. Snimak poslati na meil glumci@lefilm.rs

Neke manje uloge u filmu dobiće pozorišni glumci iz Niša, Vranja, Pirota i Leskovca, a kasting za njih biće organizovan ove nedelje u Leskovcu. Kasting vodi producent filma Miša Mogorović.

Foto: Facebook arhiva

Reditelj filma je Petar Ristovski, a neke od glavnih uloga tumačiće Viktor Savić, Sloboda Mićalović, Andrija Kuzmanović, Teodora Ristovski i Dragan Bjelogrlić.

Foto: Laguna.rs

Prva klapa filma „Bilo jednom u Srbiji“ planirana je za 3. avgust, a čitav posao bi trebalo da bude završen početkom oktobra. Snimanje će u većem obimu biti realizovano na teritoriji grada Leskovca i okolnim mestima, dok će deo filma, istovremeno i TV serije, biti sniman i u Barandi.

Ideja za ovaj poduhvat potekla je od leskovačkog novinara Zvonimira Šimuneca, koji je 2015. godine napisao scenario za film o Leskovcu između dva svetska rata, gradu koji je od nekadašnje turske kasabe prerastao u industijski centar ovog dela Evrope. Zvonimir Šimunec je bio direktor projekta „Montevideo, Bog te video!“. Živi u Atini i dopisinik je „Večernjih novosti“.

Prvi naziv filma bio je „Slavujevo doba“, zatim „Zlatno doba“, ali do kraja snimanja može doći do novih promena.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com