DruštvoMoja priča

Biciklom promoviše južnu Srbiju: Od Niša do Vrnjačke Banje za manje od pet sati (VIDEO)

Nišlija Aleksandar Spasić dnevno vozi i po deset sati, kaže više se umori na poslu nego na svom dvotočkašu koji neizmerno voli.

Sve vožnje Aleksandar snima i objavljuje na Facebook stranici VOŽNJA BICIKLA PO SRBIJI.

„Stalno gledam i slušam kako se promoviše sever zemlje i glavni grad, nas sa juga kao da ima malo kada je reč o turizmu. Ovim mojim vožnjama biciklom hoću da promenim baš to i pomognem da se više priča i piše o prirodnim lepotama juga Srbije“, kaže Spasić.

Ideja da turistički promoviše jug Srbije nova je, ali ne i njegova ljubav prema vožnji pod otvorenim nebom koja je počela pre sedam godina prvim odlaskom za Kruševac.

Danas Aleksandar ima dvadesetosam godina, radi u jednoj velikoj niškoj trgovini gde je kako kaže čitav dan na nogama, puno šeta i zato mu vožnja bicikla predstavlja pravi užitak. Ipak, kada ga zaustavi policija radi alko testa shvati koliko ozbiljnu stvar radi kada se točkovi zakotrljaju.

JELAŠNIČKA KLISURA: Aleksandar Spasić

„Skoro me je policija zaustavila na putu od Niša do Gadžinog Hana. Kažu moraju da mi urade alko test. Bio sam iznenađen do trenutka kada su mi objasnili da na tom pravcu često zatiču pijane bicikliste“, rekao je za Niške Vesti ovaj Nišlija.

On sa promocijom juga Srije biciklom ne planira da stane, jer kaže to je ono što najmanje može da uradi za sve nas, a to je da promoviše ono najlepše što imamo a to su turistički biseri južne Srbije

A gde Aleksandar planira narednu vožnju poslušajte u izjavi za NIške Vesti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Jedan komnetar

  1. Svaka čast bajoo. Podržavam u celosti. Voleo bih da ti se pridružim na jednoj turi. Takođe biciklista 🙂
    Vetar u leđaa !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close