Društvo

Biće to neko novo “Bucino ćoše”

Prošle su skoro dve godine kako je nakon duge i teške bolesti preminuo Slobodan Milutinović, gradski boem, sada već urbana legenda, čika Buca. U malom kafiću čiji je vlasnik bio, na uglu ulica 7. juli i Orlovića Pavla počeli su građevinski radovi i umesto “Bucinog čošeta”, ubrzo ćemo videti neku novu građevinu koja će zameniti kafić u kome se okupljala omladina Niša da, po vrlo pristupačnim cenama, popije kaficu ili neko pivo. Biće to  “Bucino šoće” 21. veka, no mnogi neće zaboraviti ni ono autentično iz prošlog veka.

Kafić, kafana, kućerak, ugostitteljski objekat…mesto sastanaka i rastanaka, drame i melodrame, smeha i tuge, sve pod budnim okom čika Buce. Kako njega više nema i ovaj deo Niša menja svoju “konfiguraciju”.

Jednog januraskog dana 2016. godine napustio je svoje čoše čika Buca

“Bucino ćoše” nije bilo običan kafić, bilo je to mesto gde je svako, ili gotovo svako, mogao da pronađe mir ili zabavu – šta god tražio. Mesto sa dušom. Buca ga je takvim napravio za sebe, svoju porodicu i prijatelje, a u minijaturnom prostoru s letnjom baštom u Ulici 7. jula 6a, broj prijatelja rastao je zajedno sa generacijama koje su u njemu stasavale. Mnogo je rođendana proslavljeno, mnogo radosnih i tužnih trenutaka obeleženo, mnogo tajni ispričano uz kafu ili koju čašicu. Upravo tu od Buce su se krajem januara 2016. zauvek oprostili njegovi prijatelji, jer ni na jednom drugom mestu ni on sam ne bi želeo da mu se “popije za dušu”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com