Društvo

Biblioteka škole “Ivo Andrić” bogatija za još 300 knjiga

Akcija Niškog kulturnog centra pod nazivom “Knjiga na dar” nastavljena je u osnovnoj školi Ivo Andrić u naselju Branko Bjegović u Nišu. Njihova biblioteka postala je bogatija za 300 knjiga. Ova donacija je prilika da se ukaže na to, da knjige opstaju i imaju svoje obožavaoce, bez obzira na snagu elektronskih medija.

Direktor NKC-a Srđan Savić, istakao je značaj čitanja knjiga u vreme savremenih tehnologija, ali i značaj očuvanja i negovanja školskih biblioteka.

“Cilj nam je da periferne škole, njihove biblioteke, dobiju određen broj izdanja Niškog kulturnog centra, pa smo za takve škole, na teritoriji svih pet gradskih opština, pripremili po 300 knjiga. Reč je o preseku onoga što je Niški kulturni centar izdao tokom proteklih petnaestak godina. Ima svega, od dečijih do kapitalnih izdanja”, rekao je prilikom uručenja knjiga, direktor NKC-a, Srđan Savić.

Ovo je jedan od načina da školske biblioteke postanu bogatije za nove naslove.

“Dobili smo trista knjiga i obogatili književni fond naše biblioteke. Donacija nam puno znači s obzirom na to da imamo dva objekta, odnosno dve biblioteke. Učenici naše škole zaista vole da čitaju i već u mlađim razredima razvijaju tu ljubav prema knjigama, izjavila je Andrijana Nedeljković“, pomoćnik direktora OŠ „Ivo Andrić“

Osnovna škola Ivo Andrić, nalazi se na teritoriji gradske opštine Crveni krst, koja uvek podržava ovakve akcije.

“Gradska opština Crveni Krst ima dugogodišnju saradnju sa Niškim kulturnim centrom i ove godine je po dogovoru, odabrana Osnovna škola “Ivo Andrić”. Smatram da je ovo najbolji način promocije knjige i književnosti”, istakla je većnica za kulturu Gradske opštine Crveni Krst, Jelena Madić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com